Доскорошната звезда на Ботев Враца Валери Божинов намекна за скорошно отказване от футбола. Нападателят напусна стадион "Христо Ботев" и в момента е без отбор. Той обяви пред медиите в Италия, че сега иска добре да прецени къде ще продължи кариерата си, защото не му оставало много време на терена. 

Той тръгна за големия футбол именно на Апенините и там все още е търсен събеседник. И пред изданието itasportpress.it призна, че вече вижда края на пътя си като активен футболист. След точно два месеца Божинов навършва 34 години. 

"В момента нямам договор с нито един отбор, но и не съм контактувал с кандидати за подписа си. Ще видим какво ще стане. Все пак нямам още много време на терена, трябва да обмисля добре следващата си стъпка. Благодаря за възможността да играя за Ботев Враца", заяви Божинов пред изданието. 

Кариерата му премина през големи клубове като Ювентус, Парма, Фиорентина, Манчестър Сити и Спортинг, както и още куп по-малки. У нас е носил екипите само на Левски и Ботев Враца. Вероятно намерението на Божинов е да излезе в чужбина за един последен път, преди да окачи бутонките на пирона.