Черно море постигна крупна победа над Ботев Враца с 4:1 в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. По два гола за успеха на "моряците" реализираха Минчев и Иса, за гостите почетното попадение реализира Петър Атанасов. След този успех Черно море заема 5-ото място с актив от 27 точки, врачани са 13-ти с 13.

Ивайло Борисов/Lap.bg
26 снимки

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на великия български актьор Стефан Данаилов, който напусна този свят преди броени дни.

Още във втората минута Минчев опита опасен удар, топката не намери целта. В началните минути двата тима се вкопчиха на терена в здрава битка.

Домакините постепенно свиха обръча към вратата на Костов и това даде резултат. В рамките на 3 минути Минчев на два пъти наказа съперника. Първо след центриране на Родриго, Иса стреля с глава, вратарят на гостите не успя да улови кълбото и за Минчев не беше трудно да се разпише. Само три минути по-късно отново младежкият национал беше точен, след като получи пас от Ндонгала и матира за втори път Костов.

Черно море заигра със самочувствие и в 36-ата минута опасен шут на Патрик Андраде от пряк свободен удар принуди Костов да прояви рефлекс.

В 42-ата минута Ндонгала от няколко метра не намери целта. Най-опасната си атака врачани направиха в края на полувремето, но Лясков съумя да спечели само корнер, след който нямаше опасност за Митрович.

Ботев Враца започна доста добре второто полувреме. В 48-ата минута Петър Атанасов намери добре Доминик Янков в наказателното поле на Черно море, но нападателят стреля над вратата.

Така се стигна до трето попадение в актива на Черно море. Иса се възползва от пас отляво и с глава от малкото наказателно поле не остави шансове на Костов.

В следващите минути се заредиха атака след атака към вратата на Ботев Враца.

С отлична атака между Домовчийски и Златински, топката попадна в Петър Атанасов, който направи резултата 3:1 в 72-ата минута на двубоя. Черно море не се бави и реализира 4-ти гол, Иса се разписа след пас на Димов, за да направи резултата 4:1.

Черно море - Ботев Враца 4:1
голмайстор: 2:0 Минчев (28,31), 3:0 Иса (51), 3:1 Атанасов (72), 4:1 Иса (74)

съставите:

Черно море: Митрович, Попов, Димов, Станчев, Панов, Ндонгала, Патрик Андраде, Родриго, Панайотов, Минчев, Иса

Ботев Враца: Костов, Лясков, Васев, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Гаджев, Иванов, Янков, Атанасов, Мечев 

съдия: Неделчо Гаджалов