В новото издание на предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT гостува новият треньор на Ботев Враца - Антони Здравков. Наставникът сподели емоциите си относно новото си предизвикателство и изрази готовността си да промени резултатите на тима.

"Настроението у мен е нормално. Когато един човек работи там, където иска, и където смята, че може да си върши работата добре, би трябвало да се чувства добре. Не съм тук за първи път, познавам обстановката и хората. Работил съм с футболистите и смятам, че настроението ми е добро и ще се прехвърли и върху момчетата. Те изпитват угризения в момента, не се чувстват добре, защото резултатите са незадоволяващи", заяви Здравков.

Тони Здравков заяви, че една от основните задачи пред щаба му ще бъде да се сдобие с оптималния брой футболисти, с които да изгради конкурентноспособен състав. 

"Всеки един от футболистите има качества, след като играят в А група. Някои от тях са играли в добри отбори. Преминали са през колебливи периоди, като този в момента, но въпреки всичко смятам, че имат потенциал. Да, малко на брой са, това е една от задачите пред мен и щаба ни. Практиката ми е показала, че най-добре се работи с 22-ма полеви и трима вратари."

Здравков потвърди, че се е чул с бившия наставник на врачани - Сашо Ангелов, но не пожела да сподели подробности от разговора им.

"Той ми звънна, аз не успях да му вдигна и след това му върнах обаждането. Това, което говорихме, не трябва да излиза от нас двамата. Това са вътрешни неща, от кухнята на отбора."

"Разликата между нас двамата в подготовката е в един компонент. Аз залагам повече на скоростната издържливост, на интензивната тренировка. Да, силата също присъства, но не в такава степен, в каквато е при Сашо Ангелов. Това е разбиране на треньора. Няма по-хубава и по-лоша, просто това е начин на работа."

"Единственото, което ме притеснява в отбора, е че имаме доста контузени футболисти. Хората, на които мога да разчитам, са малко. Това ще доведе до много промени в стартовите позиции."

Повторният дебют на Тони Здравков като наставник на врачани ще бъде срещу ЦСКА в двубой от 17-и кръг на efbet Лига. А наставникът има доста спомени с "червения" клуб, сред които най-запомнящият се е мачът във Враца, в който Здравков бе изгонен от скамейката заради буйната си реакция след отсъдена дузпа в полза на противника. Той взе картоните на рефера Александър Костадинов, като хвърли червения по него, а жълтия скъса на парчета.

"Такава грешка не се забравя. Избухнах с право, но малко прекалих. Нещата стояха на живот и смърт за Ботев Враца. Всяка точка бе жизнено необходима. Когато се получиха несправедливите моменти и имаше различно виждане на ситуациите, реагирах доста бурно", заяви треньорът.