Старши треньорът на Ботев Враца Тони Здравков призна след загубата с 0:3 от Царско село, че напрежението властва в отбора му. Врачани допуснаха осмо поражение в елита.

„Бих казал, че още преди голове не изглеждахме добре. Започнахме сковано, припряно, допуснахме Царско село да играе в нашата половина, не можехме да изнесем топката, да я задържим. Лошото е, че като сгрешим получаваме гол, а когато противникът сгреши, ние не вкарваме”, коментира той.

„Не съм доволен от първата минута. Нямаше и помен от играта ни в последните два мача. Има напрежение, не са спокойни момчетата. Опитахме се да им обясним, че този мач не е финал. С този мач и да биеш не оставяш в групата. Те приеха, че този мач е всичко едва ли не и това им натежа.. Играхме може би десет минути добре след 0:2 в края на първото полувреме”.

„Докато бяхме 11 на 11, след първата смяна, трябваше да променим начина а игра, да притиснем противника в неговата половина, но се получи само 10-12 минути. Това е много малко, даже нищо. Вижда се, че има напрежение в отбора. Неоправдано е, загубихме поредица от мачове, но играхме добре. Днес не играхме добре. Няма как да има напрежение в мен, защото ако има напрежение в треньора, той ще го предаде на футболистите. Напрежение не трябва да се усеща у футболистите и треньора”, каза той.

„Въобще не се притеснявам за треньорския пост. Аз знам къде съм, знам какво мога и какво трябва да се направи. Ако ръководството реши ,ставам и си тръгвам, няма проблем. Резултатите трябва да бъдат по-добри, първо има мач за купата в четвъртък, надавам се в този мач да играе добре и да спечели, а след това мача с Монтана ще бъде по-различен. Независимо от противника за купата, една победа ще даде самочувствие”, завърши Здравков.