Най-голямата трибуна на стадион Локомотив в Пловдив ще бъде съборена след мача с Ботев Враца, след което ще започне изграждането ѝ. Черно-белите приемат врачани на 19 ноември, който ще е и последния двубой от календарната година. На следващия ден в комплекса ще влязат багерите, за да започне събарянето.

Дотогава се очаква трибуна "Бесика” да е завършена и предстои нейното пускане в експлоатация. Строителите на стадион “Локомотив” ще започнат работа и по изграждането на новата трибуна “Спортклуб”. Паралелно с това върви и изграждането на южния сектор.

startphoto.bg
77 снимки

Събарянето на трибуна "Спортклуб" ще започне с демонтажа на седалките, след което ще бъде премахнат и насипа, за да бъде разчистено мястото за работата по изграждането на новото съоръжение.

Очакванията са, че “Спортклуб” ще бъде завършен през 2024 година, след което от фирма “Рудин” ще са изпълнили своите задължения за играждането на трите трибуни (Бесика, Южната трибуна и Спортклуб).

Междувременно се разбра, че Община Пловдив ще даде 800 хиляди лева чрез пряко договаряне на фирма Инжпроект за изготвяне на работен проект за централната трибуна на стадиона, а също така за вертикалната планировка на целия комплекс.