За новака в efbet Лига – Спартак Варна, предстои визита във Враца на местния Ботев. Двубоят между врачани и варненци започва точно в 20:30 часа и ще може да бъде наблюдаван пряко по DIEMA SPORT.

Тук на Gong.bg също ще проследим по-интересното от последния двубой от шестия кръг в родния елит.

Врачана печелят симпатии с атрактивния си стил под ръководството на Росен Кирилов, но в предишния кръг допуснаха тежко поражение с 2:5 от лидера в първенството ЦСКА 1948. За момента тима от северозападна България има едва една победа, дошла срещу Ботев Пловдив. Добрата новина след поражението преди 7 дни е, че Йохан Валбуена и Алан Миналия са налични на наставника Кирилов за двубоя, който пък изглежда от графата "задължителни".

„Соколите“ взеха едва една точка след завръщането си в най-горния ешелон в България и тя бе в домакинството срещу Пирин. В петте си мача до момента тимът е отбелязал едва 2 попадения, а е допуснал цели 13. През седмицата беше бурно в Спартак, като младият наставник Васил Петров беше освободен и на стадион „Христо Ботев“ варненци ще бъдат воден от Георги Иванов – Геша, който ще е на скамейката, докато не бъде избран постоянен наставник.