Отборите на Берое и Ботев Враца ще дадат старт на 14-тия кръг на efbet Лига в Стара Загора. Двубоят е с начален час 13:30, като ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG ще можете да проследите сблъсъка на живо минута по минута.

Изминалата седмица в Берое се оказа турбулентна. След поражението с 1:2 при домакинството на Славия оставки подадоха треньорът Александър Томаш, както и спортният директор на тима Валентин Грудев. За нов наставник беше назначен Димитър Димитров - Херо, който ще трябва да стабилизира представянето на "зелените", които имат едва 1 победа в последните си 4 мача.

За Берое аут от срещата са Душан Перниш, Иван Бандаловски и Виктор Генев, като под въпрос е Карлос Охене. Александър Василев, от своя страна, се връща след изтърпяно наказание.

В лагера на Ботев Враца настроението също не е особено добро. Отборът претърпя тежка загуба в последния кръг с 0:3 при гостуването на Царско село. По този начин момчетата на Сашо Ангелов са взели едва 4 точки от възможни 18 в последните си 6 мача.

За врачани контузени са Даниел Генов и Давид Рибейро, докато през тази седмица се разбра, че Христо Златински ще си тръгне от клуба през зимната пауза.

Георги Давидов от Велико Търново е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Милен Арабаджиев и Илиян Капарашев.

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое е надделявал над Ботев Вр 24 пъти, а 21 са победите на сметката на „врачани“. 8 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 86:66 в полза на „зелено-белите“. 26 са срещите в Стара Загора, където Берое има 20 победи, Ботев 4, а равенствата са 2