ЦСКА победи Ботев Враца с 2:1 в мач от 16-ия кръг в efbet Лига. В 17-ата минута на двубоя след центриране на Занев, Керчев си отбеляза автогол, след като Тиаго не успя да играе с топката. В 37-ата минута удар на Антов нацели гредата на Костов. В 57-ата минута Али Соу направи резултата 2:0, след като от няколко метра прониза Костов, а асистенцията дойде от Кери. В 64-ата минута Даниел Генов върна гостите в мача с гол, след като се възползва от грешка на вратаря Бусато.

След петата поредна победа в първенството ЦСКА излезе на 3-ото място с актив от 30 точки, колкото има и втория Локомотив Пловдив. Ботев Враца е на 10-ото място с 15.

Антон Узунов
68 снимки

Първата интересна ситуация дойде в 12-ата минута, когато Вион центрира отдясно, но ударът на Санкаре прати топката над напречната греда на вратата на Костов. Гостите отвърнаха веднага с удар на Генов, но Бусато спаси отбора си от попадение, избивайки топката в корнер. След изпълнението нямаше опасност за вратата на ЦСКА.
 

Статистиката от ЦСКА - Ботев Враца

източник: Sofa Score

В 17-ата минута след центриране на Занев, Керчев си отбеляза автогол, след като Тиаго не успя да играе с нея. Шест минути по-късно удар на Тиаго се отклони от Керчев, за да излезе в корнер. В 24-ата минута удар на Али Соу беше спасен от голлинията от Керчев.



Петър Атанасов имаше възможност да застраши вратата на Бусато, но ударът му в 26-ата минута от границата на наказателното поле попадна в ръцете на вратаря на домакините. В 30-ата минута на двубоя Тиаго стреля опасно от пряк свободен удар Костов спаси, минута по-късно отново Тиаго стреля към вратата на Костов, който отново спаси.

​Гостите отвърнаха с удар на Генов, който мина встрани от вратата на Бусато. Тибо Вион отправи много опасен удар към вратата на Ботев в 36-ата минута, но Костов спаси, а съотборник прати топката в корнер.

Гредата се оказа верен помощник на Костов след удар на Антов в 37-ата минута, който засече центрирането от корнера.

До края на първата част не паднаха нови попадения и двата тима се оттеглиха на почивка при аванс на домакините от едно попадение.

В 52-ата минута на двубоя Занев качи топката на главата на Санкаре, но ударът на атакуващия играч на "червените" мина на сантиметри от вратата на Костов. Пет минути по-късно пас на Кери намери Соу, който от няколко метра направи резултата 2:0.



​Ботев Враца се върна в двубоя с попадение в 64-ата минута на срещата, след като Даниел Генов се възползва от грешка на Бусато и направи резултата 1:2.

Последваха няколко опасности пред вратата на Костов, но бранителите на Ботев Враца се справиха с положенията. В 85-ата минута Костов отново спаси опасно положение пред вратата си, като не позволи топката да влезе в мрежата му за трети път.

До края на мача ЦСКА съумя да запази преднината си и спечели трите точки.

ЦСКА - Ботев Враца 2:1
голмайстори: 1:0 Керчев (17-автогол), 2:0 Соу (57), 2:1 Генов (64)

съставите на двата отбора:

ЦСКА: Бусато, Матей, Жеферсон, Кери, Занев, Вион, Тиаго Родригес, Юга, Соу, Санкаре, Антов

Ботев Враца: Костов, Ндиайе, Зехиров, Керчев, Генов, Гаджев, Миланов, Костадинов, Атанасов, Том, Златински

съдия: Георги Кабаков