Отборът на Ботев Враца посреща Славия в двубой от 19-и кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е по-късно днес от 12 часа, а врачани се надяват да внесат свежа глътка в лошото си представяне през сезона.

Срещата можете да наблюдавате по NOVA SPORT и в развитие по GONG.BG.

През седмицата и двата отбора изиграха своите двубои от 1//8-финалите за Купата на България. Столичани бяха отстранени от турнира след поражение от Ботев Пловдив, а врачани продължават напред след като се справиха с Кариана Ерден. Това бе и първи успех на Антони Здравков начело на отбора от Враца.

Домакините излизат да се борят срещу отрицателната си статистика, която сочи, че са допуснали 14 гола в последните си 5 мача в първенството. Новините в "белия" лагер са, че Славчо Шоколаров се завръща в отбора след наказанието, което изтърпя. Столичани пък са записали само една победа в последните си 5 срещи във всички турнири.

Славия е на позиция, от която спокойно може да атакува Топ 6 и да остане там през зимната пауза на първенството. „Белите” са на 7-о място с 26 точки, колкото има и Арда на 6-ата позиция. Домакините от Враца все още са на незавидното 13-о място с едва 13 точки.

Даниел Гаджев от Ботев Враца е пред своя 150-и мач в елита. Дебютът му бе за Беласица на 25 март 2006 г. при домакинската победа на петричани с 4:0 над Берое.

Двама играчи в Славия са пред своите стотни мачове в efbet Лига. Това са Цветелин Чунчуков и Георги Йомов.

Любопитното е, че Славия - спечели цели 4 точки повече при своите гостувания, отколкото у дома – 15 срещу 11 в еднакъв брой срещи – по 9, единствената загуба в провинцията бе на 17 юли на „Лаута” – 2:3 срещу Локо Пд, като в следващите си 6 излизания извън София стигна до 3 равенства, последвани от 3 победи.