Отборите на Септември София и Ботев Враца не успяха да излъчат победител в двубоя си от 3-ия кръг на efbet Лига. Срещата, която се игра на националния стадион „Васил Левски” и пред погледа на новия селекционер на България – Младен Кръстаич, завърши при резултат 1:1.

И двата гола в мача паднаха след почивката. Мартин Кавдански реализира секунди след подновяването на играта през втората част, а точката за Септември осигури Атанас Кабов с точно изпълнение в 79-ата минута.

Антон Узунов
59 снимки

Двубоят на стадион „Васил Левски” започна в спокойно темпо, като в първите минути двата тима не успяха да се затруднят. Първият точен удар в мача дойде в 7-ата минута, когато Атанас Кабов реши да стреля от близо 22 метра, но Красимир Костов бе на мястото с и успя да спаси.

Отговорът на гостите дойде почти моментално и още в следващата атака, Ботев бе много близо до откриване на резултата. Жан Пиер да Силва получи отдясно и веднага реши да комбинира с Венци Христов, който бе на чиста позиция.Нападателят обаче не успя да засече добре топката и я прати в аут. Симеон Александров също пробва рефлексите на Костов на вратата на врачани, но и този път опитният вратар успя да отрази.    

В 20-ата минута Димитър Костадинов също имаше отлична възможност. След атака отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле, където Костадинов се освободи майсторски от бранител на Ботев Враца, но в последния момент ударът му бе блокиран и не затрудни стража на гостите.

Последваха две добри възможности за гол на Ботев Враца, създадени от Дани Генов. При първата от тях атакуващият футболист стреля с глава след центриране от корнер, но прати топката над вратата, а малко по-късно изстрелът му по диагонала бе спасен от Шейтанов.

Така двата тима не успяха да се изненадат през първата част, въпреки че положения пред двете врати не липсваха.  

Втората част започна отлично за гостите от Враца, които излязоха напред в резултата само секунди след подновяването на играта след почивката. След отличен пробив на Жан Пиер да Силва, който преодоля двама бранители на столичани отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле, където Мартин Кавдански бе оставен непокрит и с глава успя да насочи топката в мрежата, за да открие резултата.  

Веднага след попадението си, гостите имаха нова възможност за гол. Този път тя дойде след изпълнение на статично положение. Чавдар Ивайлов изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, но сантиметри не му достигнаха да порази целта, пращайки топката на сантиметри от левия страничен стълб.  

Постепенно съставът на домакините успя да се настани по-трайно в половината на Ботев Враца, но така и не стигаше до опасности пред вратата на Краси Костов.

Усилията на Септември все пак бяха възнаградени в 79-ата минута, когато резултатът бе изравнен. След атака отляво, топката бе пратена към Реди Каса, който обаче не успя да стреля към вратата. За негово щастие, коженото кълбо попадна в Атанас Кабов зад гърба му, а юношата на Левски с мощен шут с левия крак я прати в горния десен ъгъл на вратата за 1:1.

След изравнителния гол, домакините създадоха още няколко добри положения за попадение, но така и не успяха да преодолеят Красимир Костов за втори път в мача.

FT СЕПТЕМВРИ – БОТЕВ ВР 1:1 Класиране Програма Резултати

0:1 Кавдански 46', 1:1 Кабов 77'

3-ти кръг, efbet Лига

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Георги Иванов

Септември: 21 Димитър Георгиев Шейтанов, 5 Асен Георгиев , 6 Атанас Кабов,  Димитър Костадинов, 18 Красиан Колев, 16 Кристиян Пешов, 11 Мартин Ачков, 14 Мартин Стоянов, 22 Мартин Стойчев, 25 Мирза Делимеджач, 17 Симеон Александров

Старши треньор: Славко Матич

Ботев Враца: 76 Красимир Костов, 23 Браян Мендоса, 4 Луиз Фелипе Де Соуза Соарес, 3 Мартин Кавдански, 8 Диего Фераресо, 24 Стефан Гаврилов, 17 Чавдар Ивайлов, 21 Жан Пиер Да Силва, 19 Браян Варгас, 9 Даниел Генов, 91 Венцислав Христов

Старши треньор: Росен Кирилов