В предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT бившият наставник на Ботев Враца Сашо Ангелов разговаря с Виктор Врачев и сподели как преминава през трудния период, след като напусна отбора.

Ангелов призна, че отношението на играчите към тренировъчния процес и мачовете е една от основните причини да вземе тежкото решение да си тръгне.

Треньорът призна, че е разговарял с новия наставник на тима - Тони Здравков и му е споделил причините, поради които е напуснал клуба. 

"Говорих с Тони Здравков, обясних му своите аргументи, постъпих колегиално, за да му обясня кое как е. Днес съм аз, утре е той."

"Просто се изхабих. Три години са нищо спрямо Алекс Фъргюсън в Англия, но за България са наистина много", заяви Ангелов.

"Оставам като един от най-големите фенове на Ботев Враца. С всички се разделих по възможно най-добрия начин. Имаше разни мишоци, които ми пречеха, но щом така говорят хората, значи съм си свършил добре работата."

Сашо Ангелов призна, че е сред главните виновници звездата на отбора - Валери Божинов да остане в клуба.

"Да, аз накарах Божинов да остане. Казах му, че ако спре с футбола, футболист повече няма да стане."

Ангелов коментира оставането в клуба на останалите от екипа му и въпреки че се усещаше горчивината в думите му, наставникът все пак реши да не осъжда никого.

"Пет години сме заедно с Илиян Василев. Когато той седне вечерта да си пие ракията, той ще си прецени дали е прав. Аз не мога да го съдя. Така е преценил - така е направил.

"Доста хора ми се обадиха и ме питаха дали екипът си тръгва. Имаме достатъчно примери, дори скорошни, в които целият екип върви заедно. Но щом в самия екип има някакво разногласие, какво остава за отбора. Все пак те са живи хора, големи, те са си преценили така."

"Със сигурност ще продължа да се занимавам с футбол. Дори ръководството ми предложиха директорско място, но аз все още искам да съм треньор. Поне близките 10 години ще бъда. Но сега съм изхабен и искам да си почина. След това ще реша какво ще правя", завърши Ангелов