Треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов призна, че е имало голяма грешка при третия гол за Левски, тъй като е имало „абсолютен” корнер за неговия тим. Въпреки това наставникът на врачани акцентира, че отборът му е направил две грешки, довели до преднината на „сините” с два гола, но все пак е продължил да играе агресивно и силно на „Герена”. Ангелов призна, че мълчанието към съдиите, което е факт заради глобите на ДК към БФС, е най-големият проблем на българския футбол.

„Вината си е в нас, защото пускаме евтини голове. Трудно е да обърнеш Левски от 0:2. Направихме всичко възможно. При третия гол имаше абсолютен корнер за нас, а вместо това – гол за тях”, започна Ангелов.

„Не мога да кажа, че имаме проблеми със статичните положения. След това нямахме такива опасности. Аз не съм видял през първото полувреме силен Левски. Ние с две грешки се бихме сами. Не мога да кажа, че те ни надиграха с нещо”, продължи той.

„Имаше си корнер за нас при гола им, но.. Има горчивина от съдийските отсъждания, да. Щял да провери това нещо, ама като го провери, какво ще стане? Нищо. Говорих с него и това ми каза. Много са неприятни с това мълчание. Да нямаш право да кажеш на съдия нещо, а това мълчание докара футбола до това дередже.

„Мога да извадя следните поуки от този мач. Малко се преобразихме през второто полувреме и при 0:2 можеше да обърнем резултата – това е положителното. Има една група от отбори равностойни, а два отбора, които са леко над другите – това е първенството”, коментира той.

„Миналата година по това време имахме същите точки. Силата ни беше от октомври до декември. Не са въпроса хладните дни, тъй като се отърсихме от миналогодишния успех. Разделихме се с четирима играчи. Днес след двете грешки не влязохме добре в мача. Не е определящо кога ще вкараш дали първото, дали второто полувреме. Отборите се затварят добре, вижте Дунав. Мисля, че не това е някакъв критерий”, акцентира той.

„Времето минава неусетно след тези 60 мача. Искам да бъда здрав, и ако има възможност – нека бъдат повече”, отговори Сашо Ангелов, който се учуди на въпроса на Любослав Лозанов, че е достигнал мач №60 в българския елит.