Отборът на Ботев Пловдив спечели изключително ценното си гостуване на Ботев Враца, след като срази тима от северозападна България с 2:1 след пълен обрат в мач от 23-ия кръг от родната efbet Лига. Валери Домовчийски даде превес за домакините в 23-ата минута след груба грешка на Джонатан Перейра, но именно той 90 секунди по-късно изравни резултата във Враца.

Крайният бранител Мите Цикарски донесе пълния обрат за Ботев в 78-ата минута, а пет преди това Петър Атанасов пропусна дузпа за врачани и възможността да изведе отбора си напред. В добавнеото време на срещата пък резервата Самир Аясс реализира редовен гол за домакините, но вторият асистент-съдия в срещата Павлин Михайлов вдигна своя флаг за засада на отигралия топката преди това Ндиайе, но Филип Филипов от гостите покриваше халфа и попадението трябваше да бъде зачетено.

Успехът остави Ботев Пловдив на десетото място, но отборът вече е с 24 точки – на пет пред 11-ия Монтана, който обаче е и с мач по-малко, както и на една зад деветия Царско село. Ботев Враца, от своя страна, остана предпоследен на 13-ото място и е с 18 пункта, като тимът е на точка пред последния Етър, но и с мач повече.

Временно класиране в efbet Лига 


Двата отбора започнаха предпазливо срещата, но гостите от Пловдив все пак опитаха да приложат натиск спрямо състава на Весели Великов. Все пак в първите няколко минути положения нямаше. След 13 минути игра пък Атанас Зехиров проби отдясно и центрира в наказателното поле на Ботев Пловдив към Валери Домовчийски, но Станислав Работов с глава продължи топката към тази на Домовчийски и след двоен рикошет излезе аут.

В 23-ата минута домакините поведоха в резултата. Гостите от Пловдив загубиха топката при изнасянето ѝ, а Петър Атанасов нахлу вляво и комбинира с Даниел Генов. Нападателят на врачани стреля, а Аргилашки отрази удара му, но при добавката Домовчийски не сбърка и поведе "зелените" напред - 1:0.

Гостите изравниха резултата в Северозапада по-малко от 90 секунди след допуснатия гол от врачани. Топката бе центрирана от свободен удар, а Мите Цикарски се пребори с глава за спорна топка и я прати на пътя на Джонатан. Той шутира и се реабилитира за грешката си, която допусна при попадението на домакините - 1:1.

В края на първата част домакините можеха отново да излязат напред в резултата. Ботев Враца направи бързо нападение, а Н'Диайе пусна пас вляво за Петър Атанасов. Той шутира силно с десния крак, но не намери очертанията на вратата, пазена от Аргилашки. 

В 52-ата минута пък Петър Атанасов центрира топката от фаул към далечната греда на Аргилашки. Стражът на Ботев Пловдив излезе да среща топката, но увисна, а Аласан Ндиайе се извиси и игра с глава, но не намери опразнената врата на пловдивчани. Бранителят на "канарчетата" Филип Филипов също не съумя да противодейства добре на снажния халф на домакините.

В 72-ата минута домакините изпълниха право да изпълнят дузпа. Кевин Янсон с тяло побутна току що влезлия в игра Самир Аяс и реферът Андреев посочи бялата точка за домакините. Петър Атанасов взе топката да изпълни наказателния удар и стреля в десния ъгъл на Аргилашки, но той направи прекрасно спасяване и запази равенството в срещата. В 78-ата минута гостите направиха пълен обрат в срещата. Топката бе центрирана от ъглов удар в полето на врачани, а бранителят Мите Цикарски бе оставен непокрит и отблизо с глава насочи много добре топката към вратата и Костов този път нямаше шанс да се намеси - 1:2.

В последната минута от редовното време Самир Аясс реализира втори гол за Ботев Враца, но страничният съдия вдигна флага си за засада. На повторенията ясно се видя, че такава няма, след като Ндиайе се пребори във въздуха и свали топката за Аясс, но попадението му бе грешно отменено.

В самия край пък резервата Даниел Гаджев шутира от наказателното поле на "канарчетата", но ударът му прелетя над напречната греда на Аргилашки и това бе последният по-интересен щрих от срещата.

FT / БОТЕВ ВРАЦА 1:2 БОТЕВ ПЛОВДИВ

1:0 Валери Домовчийски (23)

1:1 Джонатан Перейра (25)

1:2 Мите Цикарски (78)

​Рефер: Иво Андреев (София)

Стадион: "Христо Ботев" (Враца)

Стартови състави: ​

Ботев Враца: 33 Красимир Костов 81 Атанас Зехиров 37 Венцислав Керчев 18 Илия Миланов 77 Мартин Николов 23 Христо Златински 24 Алассане НДиайе 94 Юлиан Ненов 10 Петър Атанасов 30 Валери Домовчийски /к/ 9 Даниел Генов

Треньор: Веселин Великов

Ботев Пловдив: 33 Георги Аргилашки - 2 Джонатан Перейра 3 Па Конате 4 Виктор Генев /к/ 7 Хосе Мартинс 10 Славчо Шоколаров 21 Емануел Току 24 Кевин Янсон 25 Станислав Работов 26 Мите Цикарски 28 Филип Филипов

Треньор: Георги Онов