Наставникът на Ботев Враца – Росен Кирилов, изрази мнение, че победата на врачани над Ботев Пловдив е напълно заслужена. Специалистът допълни, че на тима му трябва много, много сработка заради по-късната селекция.

„Инфарктно премина второто полувреме. Много радостно първо, второто ни разочарова в първите 10-15мин. Радвам се, че показахме характер. Въпреки този четвърт час, заслужихме успеха“.

Антон Узунов
72 снимки

„В началото имахме стратегия, която проработи идеално през пръвото. Искахме да пресираме високо. Радвам се, че затворихме пространствата, които те искаха и ползваха в сърцето на защитата ни през първата част. Второто си помислихме, че мачът е свършил, въпреки че говорихме, че не е така. Имаше едно успокоение. Това ни изигра лоша шега, Ботев се върна в мача, но показахме характер“.

„Аз не деля Браян Переа и останалите. Да, той е добър и важен, равностоен играч. Ние в момента изграждаме абсолютно нов отбор, не са си научили имената. Тече адаптация, дойдоха последния месец. Отбор не се ради за 2 седмици или месец. Хубаво е, че показваме добри игри. И срещу Берое играхме добре, като можеше поне да не загубим. В общи линии селекцията е завършена. До края на август има опция за трансфер, а добри футболисти винаги са добре дошли“.