Отборите на Дунав Русе и Ботев Враца откриват съботната програма на efbet Лига. „Драконите” приемат врачани в една от най-сериозните битки за оцеляване в шампионата този сезон. Двата тима заемат места в дъното на класирането, като единственият тим с по-лоши показатели е съставът на Витоша Бистрица.


Мачът между Дунав и Ботев Враца е с начален час 12,30 и може да го наблюдавате в пряко предаване по NOVA SPORT. В Gong.bg пък ще проследим развитието на срещата минута по минута.


Тимът на Людмил Киров няма победа у дома вече цели четири месеца, което е един от най-притеснителните факти за русенци. В миналия кръг „драконите” за пореден път допуснаха обрат и записаха поредно поражение. Дунав падна като гост на Славия в София, което допълнително утежни положението им.

Двубоят на градския стадион в Русе е юбилеен за наставника Людмил Киров, който ще запише своя мач номер 50 начело на тима.

Той няма да може да разчита на бранителя Александър Исаевски, който е с травма.

В същото време Ботев Враца записа първата си победа от октомври насам. Отборът на Тони Здравков победи по категоричен начин тима на Арда Кърджали във Враца с 3:1.За гостуването в Русе в редиците на врачани се завръща Красимир Костов, но от сметките отпада Даниел Гаджев, който е наказан.

Лоша тенденция за Ботев Враца са многото допуснати голове като гост. Тимът е инкасирал цели 28 попадения.