Борещият се за оцеляване тим на Пирин приема отбора на Ботев Враца в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. „Орлетата” имат остра нужда от точки, за да запазят елитния си статут и за догодина, докато врачани вече си осигуриха оставане в първото ниво на родния футбол.

Това се случи, след като Хебър победи тима на Септември с 3:1, което означава, че вече и математически Ботев не може да се озове на някое от последните три места.

Мачът между Пирин и Ботев Враца може да гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT тази вечер от 18:45 часа.

Благоевградчани се намират точно над чертата с актив от 24 точки, една повече от Хебър и две повече от предпоследния Септември София. На последната позиция е отборът на Спартак Варна, който е със 17 пункта. Ботев Враца пък е първи в групата за оцеляване с 32 точки.

Големият проблем за домакините в днешния мач е отсъствието на звездата на тима Макрецкис. Очаква се бранителят да напусне Благоевград и да подпише договор с унгарския Ференцварош.

Янко Георгиев и Преслав Йорданов също са извън сметките заради травми, а в същото време Димитър Тонев е наказан.

Като жест към феновете пък ръководството на „орлетата” пусна безплатен вход за последните две домакинства от сезона.

В лагера на врачани Антонио Георгиев лекува травма, а Браян Переа и Стефан Гаврилов остават под въпрос за мача днес. Врачани са отборът с най-много допуснати голове в елита през сезона. Отбелязаните голове във вратата на Ботев са средно по 2,6 на мач.