Наставникът на Ботев Враца - Веселин Великов, изказа възмущението си от загубата на неговия отбор с 1:2 от Ботев Пловдив. Врачани изтърваха получена дузпа при 1:1, с която можеха да поведат в резултата. 

"Ако бяхме реализирали изтърваната дузпа, щяхме да вземем мача. Чистият гол, който ни го отменят две минути преди края. Гледахме го, никаква засада няма. Ботев Враца е ощетен на 200%. Дано по-бързо влезе ВАР по нашите стадиони, че тия спорни моменти да се решават както трябва." 

"Ако имаше ВАР, щеше да ни помогне. Най-важното е, че при 1:1 изпуснахме дузпа, която решаваше изхода на мача. Изпълнителят е Домовчийски, но той изтърва на контролата с Царско село. Преди това бе изтървал Дани Генов, сега изпусна и Пепи Атанасов. На тренировките вкарваме всичките дузпи, дойде ли мач и има ли дузпа - не можем да реализираме. Това ни пречи. Три дузпи - това са 6-7 точки. Ако имахме тези точки, нямаше да треперим да не изпаднем."

"И този мач беше в графата "задължителни" и на всяка цена. Да се надяваме, че този късмет ще ни се върне тройно. В този мач бяхме по-добрият отбор. Имаме седем болни, четири контузени, преди два дни се върнаха други, за да тренират. Понякога трябва и доза шанс", завърши Великов.