Наставникът на Арда Кърджали Николай Киров бе доста критичен към изявите на своите футболисти в първия мач за сезона в efbet Лига срещу Ботев Враца, който завърши при резултат 0:0.

„Едно безобразно първо полувреме, отървахме се да не допуснем гол. Нямаше човек вътре на терена, който да е мотивиран и готов за този мач. Това е психологическа гледна точка, която ние треньорите трябва да се справим. Ние сами вдигнахме летвата през миналия сезон. Няма как да стоим и да чакаме отборите да се побеждават сами. Трябва да се отърсим от много неща. Първенството започна, трябва да мислим изцяло за него. Днес показахме, че не сме готови за това”, коментира Киров.

„Изключително много брак в действията ни, за който нямам обяснение. Ще гледаме, ще анализираме. Когато има мач от европейските турнири, ние в България много трудно се съсредоточаваме за вътрешните мачове. Тези мачове обаче ще свършат, и не ни чака нищо добро.

Трябва и съм сигурен, че в Израел нагласата ще бъде коренно различна. Трябва да трупаме точки в първенството, а днес не показахме, че сме готови за това. Самият мач в Европа ще покаже докъде са ни силите. Важно е да изиграем един темпови мач, за да влизаме в ритъм”, каза още Николай Киров.