Дунав Русе и Ботев Враца завършиха 0:0 в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига. Двата тима нацелиха по една греда, но така и не стигнаха до попадение.

Първата сериозна опасност дойде в 12-ата минута, когато Зехиров пусна пас към Домовчийски, но вратарят на домакините се справи със ситуацията. Гостите отново създадоха опасност пред вратата на домакините, но Ндийае стреля с глава право в Макенджиев в 34-ата минута на срещата.

Георги Тодоров/Lap.bg
25 снимки

Дунав Русе беше много близо до попадение в 38-ата минута, когато центриране отдясно намери Кавалканте, който с глава прати топката в страничната греда на вратата на гостите.

В последните минути на първата част гостите бяха по-активният тим, но гол не падна. В добавеното време на първата част Щерев стреля отдалеч, но кълбото мина встрани от вратата.

Дунав създаде опасност пред вратата на Митов в 61-ата минута, но Митов отрази удара с вещина. Осем минути по-късно Кавалканте падна в наказателното поле след единоборство със Зехиров, но съдията прецени, че няма наказателен удар за русенци.

В 79-ата минута влезлия като смяна Даниел Генов се обърна добре и стреля опасно към вратата на Макенджиев, но топката нацели страничния стълб.

Така въпреки опитите на двата тима да стигнат до гол, това не се случи и резултатът остана непроменен 0:0

Във временното класиране тимовете са съответно 12-ти и 13-ти с по 18 точки.

Дунав Русе - Ботев Враца 0:0

Съставите на двата отбора

Дунав: Макенджиев, Николов, Колев, Димов, Ненов, Лазаров, Щерев, Кавалканте, Милчев, Митков, Христов

Ботев Враца: Митов, Ндиайе, Лясков, Зехиров, Домовчийски, Керчев, Янков, Миланов, Ганев, Брито, Златински

съдия: Станимир Тренчев