Отборите на Ботев Враца и Лудогорец ще затворят осмия кръг на efbet Лига в късния двубой от неделната програма. Срещата е с начален час 20:30, като мачът ще бъде игран на стадион "Христо Ботев" във Враца.

В състава на Ботев Враца определено настроението би трябвало да се е подобрило след втората победа на тима за сезона в миналия кръг срещу Етър. Момчетата на Сашо Ангелов се намират в серия от 3 мача без загуба и влизат в двубоя с амбицията да объркат сметките на шампионите от Разград.

В редиците на Лудогорец определено еуфорията от постигнатото класиране за групите на Лига Европа властва. След един тежък мач срещу словенския Марибор "орлите" постигнаха скъпоценно равенство 2:2 и продължиха напред поради повечето вкарани голове на чужд терен. Сега те ще трябва да пренасочат усилията си към стабилизиране на представянията във вътрешния шампионат.

Временният наставник на тима Станислав Генчев постигна своята цел, класирайки отбора за групите на Лига Европа в първия си официален двубой като треньор на "орлите". Той ще има на разположение обратно в състава си Марселиньо, който се връща след изтърпяното наказание за 1 мач, заради получения червен картон срещу Черно море.