Отборът на Ботев Враца посреща Локомотив Пловдив в ранния двубой от шестия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ стартира в 18:45 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Врачани са приятната изненада от началото на сезона. Възпитаниците на Даниел Моралес записаха две победи и две равенства на сметката си, преди в миналия кръг да бъдат спрени от Берое в Стара Загора. Сега обаче тимът се завръща на своя „Христо Ботев“ и ще иска да зарадва привържениците си с нова победа.

Локомотив е на обратния полюс. Пловдивчани започнаха новия сезон доста неубедително, като все още нямат победа, като причина за това бе и участието им в Европа. Отборът обаче няма право на повече грешки, ако не иска да изостане сериозно в битката за Топ 6. „Смърфовете“ имат 3 загуби и само 1 равенство на сметката си дотук. Добрата новина за тима е, че е с мач по-малко от съперниците си и може да навакса изоставането си.

В исторически план двата тима са с доста изравнени сили. В досегашните им 54 срещи в елита Ботев е с 21 победи, Локо има 23, а 10 мача са завършили наравно. Във Враца обаче пловдивчани изпитват сериозни затруднения, като имат едва 3 успеха, 5 ремита и цели 19 поражения.

Треньорът на домакините Даниел Моралес се очаква да постави на вратата Костов и пред него Христов, Миланов, Ничев и Николов. Виейра и Георгиев ще бъдат двамата опорни полузащитници, а Ненов и Василев ще действат на крилата. Атаката ще води Бабунски, а зад гърба му ще бъде Тодоров.

Пловдивчани пристигат без сериозни проблеми и Александър Тунчев ще заложи най-доброто, с което разполага. Очаква се той да заложи на Пиргов на вратата и триото Гомис, Крачун и Петрович в отбрана. Карагерен и Руан ще бъдат халф-бекове, а Витанов и Умарбаев ще действат в центъра на терена. Салинас ще бъде в ролята на плеймейкър, а Илиев и Минчев ще водят атаката.


18:45 часа | БОТЕВ ВРАЦА – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, VI-и кръг:

Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ВРАЦА: Костов, Христов, Миланов, Ничев, Николов, Виейра, Георгиев, Тодоров, Василев, Ненов, Бабунски

Старши треньор: Даниел Моралес

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Пиргов, Гомис, Крачун, Петрович, Карагерен, Умарбаев, Витанов, Руан, Салинас, Илиев, Минчев

Старши треньор: Александър Тунчев


Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: „Христо Ботев“, град Враца