Локомотив Пловдив приема Ботев Враца в двубой от 2-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 17:45 часа и ще може да я наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и на Gong.bg.

Към тима на Локомотив се присъедини Муса Сумаре. Тимът е без кадрови проблеми преди двубоя с врачани, а в клуба са доволни от жребия в турнира Лига Европа, който противопоставя "смърфовете" на Санта Колома (Андора) или Искра (Черна гора).

Под въпрос за Ботев Враца е Атанас Зехиров, но на разположение на наставника Антони Здравков са Даниел Гаджев и Чавдар Ивайлов. След наказание се завръща Ивайло Михайлов. Юли Ненов се присъедини към Ботев, а Васил Добрев също сложи подписа си под договор с клуба от Враца.

Димитър Илиев ще запише своя мач №250 в елита, а ако се разпише, ще влезе в топ 10 на голмайсторите на пловдивчани за всички времена. До момента любимецът на феновете на "смърфовете" има 34 шампионатни попадения за родния си клуб.

Балансът между двата отбора в първенството е изравнен - по 21 победи и 10 равенства. Головата разлика е 76:73 в полза на Ботев, който обаче е печелил само два пъти срещу този съперник като гост.