Отборът на Левски ще се опита да вземе реванш от тима на Ботев за загубата във Враца с 0:2 в началото на сезона. Днес „сините” и врачани затварят 15-ия кръг на efbet Лига с мач помежду си на стадион „Георги Аспарухов” в столицата.

Срещата е с начален час 17,30 и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим двубоя на живо минута по минута.

"Сините" показват известен подем в последните си мачове под ръководството на треньора Станимир Стоилов, но все още са непостоянни в изявите си, докато Ботев Враца е в тежка серия от 11 поредни мача без успех в първенството, след като те стартираха отлично сезона със седем точки в първите си три мача. В първия мач във Враца в края на юли Ботев победи Левски с 2:0 у дома.

Нападателят на „сините” Билал Бари взе участие в последната тренировка на домакините преди мача, но все още остава под въпрос за срещата. Футболистът има болки в кръста и най-вероятно старши треньорът Станимир Стоилов няма да рискува с пускането му в игра от първата минута. Твърдо аут от мача е Драган Михайлович.

На линия ще бъдат и пострадалите във визитата със "Славия" Иван Горанов и Георги Миланов. Вторият ще играе с шина на ръката, след като счупи пръст при трудния успех с 1:0 на "Овча Купел".

"Имаме да взимаме футболен реванш от отбора на Враца, те бяха по-добри в първия мач, надявам се на наш стадион и пред нашата публика да направим добър мач, защото Левски има нужда от всяка победа и най-вече има нужда от добри игри и качество в играта. Враца са отбор, който играе доста комбинативен футбол, с голяма увереност, без да се притесняват чужд или собствен терена. Имат си си своите силни страни и играчи, Бабунски е един от тях, ще наблегнем на неговите силни качества и нашите защитници трябва да се справят по най-добрия начин, след като в първия мач не успяха", коментира треньорът на Левски Станимир Стоилов.