Отборът на Левски победи Ботев Враца с 3:1 в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Холмар Ейолфсон откри за "сините" в 12-ата минута, а в 27-ата Найджъл Робърта отбеляза втори гол. Даниел Генов върна един гол от пасива на врачани в 61-ата минута, но Паулиньо оформи крайния резултат в 87-ата минута. 

Lap.bg
15 снимки

Като цяло Левски изигра един солиден мач, като пропусна някои изгодни стиуации, за да затвърди победата си, а Хали Тиам удари и греда.

Първата по-опасна ситуация бе за домакините. В 8-ата минута беше извършено нарушение срещу Паулиньо пред наказателното поле на Ботев и съдията Волен Чинков отсъди опасен пряк свободен удар. Филипе Нашименто центрира от свободния удар, където Янис Каргас засече топката, но не успя да я насочи във вратата.

Левски излезе напред в резултата в 12-ата минута. Холмар Ейолфсон се разписа с глава след изпълнение на ъглов удар. Исландецът се ориентира най-бързо при центриране от корнер на Филипе Нашименто и с глава прониза Красимир Костов. Вина за попадението може да се причисли и на Валери Домовчийски, който не пазеше достатъчно добре своя персонален опонент.

В 18-ата минута дойде и първият шанс за Ботев. Даниел Генов отлично видя намиращия се на далечната греда Георги Вълчев. Той опита веднага да върне топката в опасната зона с едно докосване, но някакси се размина с нея.

В 27-ата минута "сините" стигнаха и до второ попадение. Паулиньо видя свободно пространство и изведе Найджъл Робърта между двама защитници на Ботев. Националът на Кюрасао остана очи в очи с Костов и не му остави шансове - 2:0.

В 43-ата минута страхотен шут от далечна дистанция на Михайлов беше спасен по страхотен начин от Миятович. При корнера се образува сериозно меле в полето на Левски, но отбраната на домакините успя да изчисти.

Две минути след началото на втората част Левски имаше шанс за трети гол. Робърта надбяга Васев и остана сам срещу Костов. Вратарят парира изстрела на нападателя, а при опита си за добавка, опитът на Паулиньо беше избит от голлинията от Венцислав Керчев.

В 61-ата минута Даниел Генов върна едно попадение за гостите. Резервата Доминик Янков направи хубав рейд през центъра и размени подаване с капитана Валери Домовчийски. Каргас и Тиам не успяха да го спрат и той пусна топката за Даниел Генов, който с хубав диагонален изстрел върна врачани в мача.

Пет минути по-късно играчите на Левски пропуснаха нов шанс за трети гол. Станислав Иванов излезе сам срещу вратаря Костов, но стреля над напречната греда.

В 75-ата минута домакините удариха греда! Хали Тиам се измъкна от прекия си пазач Будинов и насочи топката към вратата, но тя се отби в напречната греда на врачани.

Три минути по-късно Валери Божинав се появи като смяна и се завърна на "Герена".

Левски подпечата своята победа в 87-ата минута. След един отличен пробив по крилото на Станислав Иванов, той подаде към Паулиньо, който с плонж стреля в тялото на Костов. За него късмет се получи двоен рикошет, след който топката се оказа в мрежата на Ботев – 3:1.

С тази победа Левски се изкачва на върха с 26 точки, с две повече от Лудогорец, който играе утре срещу Дунав. Ботев остава 12-ти с девет. В следващия кръг "сините" гостуват именно на шампиона Лудогорец, в голямото дерби на 12-тия кръг, докато врачани приемат Ботев Пловдив.


ЛЕВСКИ – БОТЕВ ВРАЦА 3:1

1:0 Холмар Ейолфсон 12'

2:0 Найджъл Робърта 27'

2:1 Даниел Генов 61' 

3:1 Паулиньо 87'

Стартови състави:

Левски (4-2-3-1): 1. Милан Миятович, 20. Живко Миланов (к), 19. Янис Каргас, 5. Холмар Ейолсфон, 4. Иван Горанов, 70. Мартин Райнов, 23. Хали Тиам, 7. Паулиньо, 99. Станислав Иванов, 14. Филипе Нашименто, 17. Найджйл Робърта

Ст. треньор: Петър Хубчев

Ботев Враца (4-2-3-1): 33. Красимир Костов, 4. Ангел Лясков, 11. Андреас Васев, 30. Валери Домовчийски (к), 37. Венцислав Керчев, 7. Георги Вълчев, 6. Даниел Гаджев, 9. Даниел Генов, 19. Ивайло Михайлов, 18. Илия Миланов, 10. Петър Атанасов

Ст. треньор: Сашо Ангелов

Гл. съдия: Волен Чинков, гр. София

Стадион: Виваком Арена Георги Аспарухов, гр.София