Отборът на Левски приема Ботев Враца в съботния ден (28 септември) от 20:00 часа в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Срещата можете да проследите в ефира на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута на GONG.BG.

И двата отбора влизат в мача в добро настроение, с оглед на категоричните им успехи през седмицата в турнира за Купата на България, като Мартин Петков дебютира в мъжкия тим с два гола при успеха на 1/16-финалите. „Сините” отстраниха Спартак Вн, а врачани Добруджа.

Отборът, воден от Петър Хубчев, отново ще се опита да излезе на челната позиция, заемайки към момента второ място с точка зад лидера Лудогорец, който има 24. Тимът на Ботев Враца (12-о място) има само два успеха от първите 10 мача в шампионата, което ще го амбицира да се изкачи нагоре в подреждането и да напусне опасната зона.

Гостите от Враца все още таят топли спомени от успеха с 3:1 като гост от ноември 2018 година, когато Валери Божинов на два пъти и Валери Домовчийски успяха да си вземат трите точки от „Герена”. Сега Божинов отново е готов за подвизи, но и "сините" най-вероятно са малко по-подготвени за него.

Нападателят на Левски Станислав Костов премина успешна операция, след като дълго време игра с болки. В същото време клубът трябва да се справя и с проблем, предизвикан от феновете. Ръководството планира да вземе мерки срещу изцепките на феновете.

Групата на Левски за двубоя: Милан Миятович, Николай Михайлов, Живко Миланов, Нуно Рейш, Йоанис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Хали Тиам, Филипе Нашименто, Паулиньо, Станислав Иванов, Дени Алар, Мартин Петков, Франко Мазурек, Насиру Мохамед и Найджъл Робърта.

Очакванията са нападателят на Ботев Враца Валери Божинов да започне като титуляр срещата срещу "сините". Врачани са три мача без успех в първенството. В турнира за Купата на България Ботев се справи с Добружда Добрич и спечели с 4:0.