Черно море победи с 2:1 Ботев Враца в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Файсел Касми (32) и Матиас Курьор (79) вкараха головете за домакините, Аласан Н Диайе се разписа за врачани (45+1).

Срещата на "Тича" започна равностойно с малко по-активна игра на домакините. Логично "моряците" стигнаха първи до голова възможност в мача. В 16-ата минута Файсел Касми шутира изненадващо отдалеч, вратарят Митов изби, но топката отиде в Леандро. Халфът на Черно море явно бе неподготвен, но все пак отклони към Курьор, който отправи удар без забавяне, но встрани от вратата.

Три минути по-късно гредата спаси варненци от попадение. Нападателят на Ботев Враца Юлиан Ненов бе изведен зад защитата от Чавдар Ивайлов и шутира мощно по диагонала, но топката срещна левия стълб на вратаря Дичевски и излезе в аут.
 
Последваха няколко неточни удари отдалеч на Файсел Касми, който влезе в мача с най-голямо желание. Логично именно белгиецът разпечата вратата на врачани в 32-ата минута. Той изненада стража Христо Митов с хубав шут с левия крак от ъгъла на наказателното поле за 1:0. 

Когато домакините чакаха последния съдийски сигнал за край на първото полувреме, се стигна до ъглов удар в полза на гостите. Вратарят Дичевски не се намеси убедително и изби топката в главата на Н Диайе, а тя влетя в мрежата на "моряците" за 1:1.

На почивката треньорът на гостите Антони Здравков направи три смени, като в игра се появиха резервният страж Дар Каролев и опитните Даниел Генов и Петър Атанасов. Наставникът на Ботев Враца промени и системата на игра, като отборът заигра в 4-3--3. Въпреки това първите минути на втората част бяха за "моряците" и на Каролев му се наложи на два пъти да спасява опасни удари отдалеч. В 49-ата минута пък Курьор не успя да достигне отлично прострелно центриране на Илиан Илиев отляво. 

Постепенно врачани укротиха агресивната игра, с която домакините влязоха във втората част. Итрачите на Илиан Илиев обаче продължиха да търсят победата и създадоха няколко добри положения.

В 71-ата минута гредата помогна на гостите след параболичен удар с глава на Даниел Димов. Топката полетя застрашително към мрежата, но левият стълб не позволи тя да влезе зад гърба на Каролев. Четири минути по-късно Файсел Касми отправи силен, но неточен шут.

Логично падна и гол в в 79-ата минута. Файсел Касми изпълни бързо фаул в близост до наказателното поле на врачани и намери Матиас Курьор, който с майсторски диагонален шут в далечния ъгъл не остави шансове на Каролев и за пореден път се превърна в герой за своя тим.

В оставащите минути до края врачани се опитаха да стигнат до изравняване, но не успяха да застрашат сериозно вратата на "моряците".

 
ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ ВРАЦА 2:1
 
1:0 Файсел Касми (32)
1:1 Аласан Н Диайе (45+1)
2:1 Матиас Курьор (79)
 
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): 26. Иван Дичевски - 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов-капитан, 8. Емил Янчев, 2. Цветомир Панов - 70. Стефан Велев, 71. Васил Панайотов - 29. Файсел Касми, 10. Илиан Илиев, 15. Леандро - 19. Матиас Курьор
Треньор Илиан Илиев
 
БОТЕВ ВРАЦА (3-4-2-1): 1. Христо Митов-капитан -  81. Атанас Зехиров, 24. Алассане Н Диайе, 18. Илия Миланов - 21. Мaртин  Костадинов,6. Даниел Гаджев, 7. Чавдар Ивайлов, 14. Димитър Буров - 8. Педро Лагоа, 11. Юлиан Ненов - 88. Уелингтон Брито да Силва-Том 
Треньор Антони Здравков
 
Съдия Волен Чинков
 
Стадион "Тича", Варна