Вратарят на Ботев Враца Красимир Костов преди дни подписа нов договор с клуба. Той даде интервю за клубния сайт след контролата срещу Миньор Перник, която бе спечелена с 2:1.


Краси, преди няколко дни подписа нов договор с клуба, но как върви подготовката според теб?

- Да, радвам се, че оставам в отбора. Радвам се, че се запазва ядрото на тима от миналата година. Подготовката върви добре, сработваме се със старши треньора и неговите изисквания.

Доста фенове се чудеха дали ще подпишеш нов договор. Имаше ли колебания?

- Колебания не мога да кажа. Просто в тези ситуации не трябва да се прибързва. Враца винаги е първи мой избор. Първо исках да се срещна с ръководството на клуба с г-н Вангелов и г-н Каменов. Бързо се разбрахме. Враца е моят втори дом. За моето дете дори е първи, защото съзнателният му живот е преминал във Враца. Не беше трудно.

Ще бъде ли по-добър отборът от миналата година?

- Да, мисля, че ще е по-добър. Ядрото се запази и това е радващо. С всички се познаваме отдавна, уважаваме се. Всички са добри футболисти. Радвам се, че идват нови момчета, които на пръв поглед показват, че заслужават да са в нашия отбор. Надявам се да надградим с тях и да покажем по-добро лице. Надявам се искрено да не преживяваме мъките от последните години.

Ботев Враца 
12 снимки

Имаш ли поглед към това как се готвят другите отбори и една прогноза за крайното класиране?

- Не мога да кажа. За мен е по-добре, че има повече отбори. Надявам се нашето представяне да е по-добро от миналата година.

Имате нов треньор в лицето на Росен Кирилов, първи впечатления от него?

- Той се е доказал като треньор. Много готин човек, бързо се сработихме, мисля че ни очаква добро бъдеще с него.

Какво би казал на феновете на Ботев преди първите мачове?

- На феновете бих искал да им благодаря за подкрепата през изминалите години. Надявам се и тях, както казвам за пореден път, да не ги мъчим до края. Да си свършим работата много по-рано и дори да се борим за нещо по-голямо. Едно голямо благодаря!

Как оценяваш програмата за първенството?

- Аз съм на принципа, че ще играем с всеки. За мен програмата е без значение. Най-важното ние да се подготвим добре и да даваме най-доброто от себе си в мачовете.