Помощник-треньорът на Ботев Враца Валентин Илиев смята, че многото пропуски на неговите състезатели пред вратата на Ботев Пловдив са предрешили изхода на срещата, съответно поражението с 0:2 за врачани на "Коматево". 

„Далеч сме от мисълта, че вечно щеше да продължи серията без загуба. Първото полуврме беше силно за нас, можеше да си решим мача оше тогава, но не успяхме да си реализираме шансовете. Във всички фази стояхме добре и имахме няколко много добри положения. За жалост технически слабости ни спряха в тези моменти. Всички обаче се стараха, но за съжаление футболът е игра на голове и ако не се възползваш от шансовете си, то ще бъдеш наказан“.

„Може би натрупването на пропуски оказа влияние, ще анализираме тепърва факторите. В началото на второто полувреме имахме голов шанс и може би тези пропуски повлияха на играчите. Тепърва обаче ще говорим и анализираме“.

„Факт е, че липсващите ни играчи оказват влияние върху представянето ни. Аз не се оправдавам обаче с тези липси, тъй като мисля, че пропуските бяха доста по-фатални, а не толкова липсата на определени фигури“, завърши Илиев.