Наставникът на Ботев Враца Христо Янев остана много доволен от успеха на своя отбор с 1:0 срещу Берое, като неговият тим спечели с 1:0 и това му гарантира запазването на елитния статут и през следващия сезон.

"Емоциите са големи. Казах и на момчетата, върнахме се от мъртвите. Никой не вярваше от нас, но ние вярвахме в нас. Получихме подкрепа от цяла България. Благодаря на всички, които вярваха в нашата кауза. Получих много съвети, казаха ми, че не бива да съм много емоционален, но влагам цялата си душа и сърце в това. Именно това направиха и нашите футболисти. Постигнахме само частичен успех, с който да се пребори отборът, градът и всеки, който обича Ботев Враца", започна той.

"Всеки път подбирам думите, които използвам, но видях отбор, който иска да направи крачка напред, още в Стара Загора започнахме. Показваме постоянство, което при други обстоятелства щеше да ни осигури друго място в класирането. Трябва да намерим сили в себе си да излезем от тази ситуация до край", продължи специалистът.

"Бях предупредил да не ми казват колегите резултатите от другите стадиони, за да сме концентрирани върху нашия мач. Това казах и на футболистите. Радвам се, че има феърплей и сме се събрали треньори, които искат да променят нещо в българския футбол. Остава още една крачка и ние трябва да я направим", добави треньорът на Ботев Враца.

"Бил съм в такава ситуация и като треньор, и като футболист. Трябва да се борим до последно, имаме шанс, но не трябва да подхождаме по начин, по който след това да страдаме. Нека бъдем концентрирани и да покажем това, което можем. Феновете изстрадаха много през годината – вярвайте и се борете", завърши Христо Янев.