Отборът на Ботев Враца изиграха отличен двубой и разби гостуващия Етър играят с резултат 5:1 в последен двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Петър Атанасов откри резултата в четвъртата, а в 45-ата минута Юлиан Ненов удвои. В добавеното време на първата част пък Милчо Ангелов пропусна дузпа за гостите и пропусна шанса да намали пасива на своите. Още в първите секунди на втората част Ненов вкара второто си попадение в срещата и направи резултата класически. Димитър Буров вкара четвърто попадение в 53-ата, а в 63-ата минута резервата Педро Лагоа добави още едно за врачани. В 67-ата минута Свилен Щерев отбяляза почетното попадение за "болярите" и оформи крайния резултат. 

LAP.bg
14 снимки

Врачани продължиха със силните си изяви до момента в първенството, а това им позволи да се изкачат до седмата позиция в efbet Лига с актив от 15 точки, на само две от шестия Арда, който обаче е и с мач по-малко. Тежката ситуация в Етър обаче продължава, като "болярите" все още търсят първата си победа за сезона. Те остават на дъното с едва две точки. В следващия кръг възпитаниците на Антони Здравков трябваше да приемат Славия, но заради проблемите с COVID-19 в тима на "белите". Така следващият им двубой ще бъде чак след паузата за национални отбори, когато гостуват на Черно море. Другият уикенд пък великотърновци приемат Арда.  


Отзивите след двубоя:

Ненов: Три мача не вкарахме, сега ни се получи

Петков: Втълпявам на играчите, че трябва да имаме облик за 90 минути​

Тони Здравков: Доволен съм, но само до 5:0​


Още с първата ситуация за попадение пред една от двете врати резултатът бе открит. В четвъртата минута домакините организираха чудесна атака, като топката достигна до Атанас Буров на лявото крило, който центрира успоредно на голлинията, където Петър Атанасов засече и даде преднина на врачани в резултата.

В следващите няколко минути Етър опита да изнесе играта в половината на Ботев, като стигна до два удара на Алдаир Ферейра - в седмата минута с глава, който бе блокиран и три минути след това от далечна дистанция в аут. 

Малко след това настана спокойствие на терена и ситуациите пред двете врати липсваха. 

В 23-ата минута обаче дойде и най-чистото положение за гостите. Милчо Ангелов получи топката от Алдаир пред наказателното поле и веднага отправи добър изстрел, но Красимир Костов плонжира и спаси. Впоследствие Венцислав Керчев опита да блокира притичалия Преслав Боруков, който направи добавка, но стажът на домакините улови.  

Въпреки опита за преса от страна на гостите, домакините бяха тези, които можеха да стигнат до ново попадение. Юлиан Ненов получи топката на десния фланг, след което навлезе навътре и опита изненадващ изстрел, но топката се отби от съединението между напречната и страничната греда.

В последните минути от полувремето се разигра истинска драма и пред двете врати.

В 45-ата минута домакините поведоха с 2:0. Защитникът на гостите Георги Купенов направи сериозна грешка, след като опита да комбинира със свой съотборник на централния кръг, но подари топката на Юлиан Ненов. Футболистът на домакините напредна добре, преодоля излезлия да го пресрещне Христо Иванов и на празна врата реализира.

В добавеното време на първата част пък "болярите" получиха възможонстта да изпълнят дузпа и да намалят резултата. Милчо Ангелов беше връхлетян от Красимир Костов и съдията отсъди дузпа. Потърпевшият изпълни, но не успя да реализира, след като Красимир Костов изби в страничната греда. Мариян Иванов пък не успя да добави отблизо.

На почивката старши треньорът на гостите Петко Петков извърши две промени. Той пусна в игра Иван Михайлов и Свилен Щерев, които се появиха на местата на Стелиян Добрев и Даниел Пехливанов. 

Секунди след подновяването на играта пък врачани стигнаха до трето попадение след нова грешка на Купенов. Бранителят се опита да подава в предни позиции, но пасът му беше пресечен от Петър Атанасов, който изведе Ненов към наказателното поле сам срещу вратаря и нападателят на домакините реализира второто си попадение в двубоя, за да направи резултата класически.

 

Домакините обаче продължиха да нападат и стигнаха до ново попадение. Крайният бранител на врачани Димитър Буров получи топката отляво в наказателното поле от Атанас Зехиров и с фамозен диагонален изстрел в близкия ъгъл не остави шансове на Иванов - 4:0.

В 58-ата минута Милчо Ангелов пробва удар от далечна дистанция, но неточно в аут.

Домакините отново се разиграха и в 63-ата минута нанесоха нов удар по Етър. Мартин Костадинов центрира от левия фланг, но не намери никого в наказателното поле. На втора греда обаче Зехиров подаде към Педро Лагоа, а резервата засече елегантно с пета - 5:0.

Четири минути по-късно все пак гостите намериха сили да върнат едно попадение, дело на Свилен Щерев. Топката достигна с голяма доза късмет в краката на Щерев, след като Красимир Костов не усп дасе намеси добре, а Иван Михайлов отклони кълбото с гръб на далечната греда за Щерев, който стреля от движение и отбеляза почетното попадение за гостите.

В 72-ата минута бомбен изстрел отправи резервата Чавдар Ивайлов от сериозна дистанция, но брилянтно спасяване направи вратарят на "виолетовите" Христо Иванов.

В последните минути на редовното време Венцислав Керчев и Христофор Хубчев се спречкаха и прелетяа изскри. Защитникът на домакините получи челвен картон, а халфа на Етър бе декориран само с жълт. 

До края на срещата не се случи нищо интересно и Ботев се поздрави със заслужени 3 точки.


FT  БОТЕВ ВРАЦА – ЕТЪР 5:1

1:0 Петър Атанасов 4'

2:0 Юлиан Ненов 45'

3:0 Юлиан Ненов 46'

4:0 Димитър Буров 53'

5:0 Педро Лагоа 63'

5:1 Свилен Щерев 67'

Пропусната дузпа: Милчо Ангелов (Етър) 45+4'

Стартови състави на двата отбора:

БОТЕВ ВРАЦА: 33. Красимир Костов - 24. Аласане Н'Дайе, 81. Атанас Зехиров, 37. Венцислав Керчев, 9. Даниел Генов (к), 6. Даниел Гаджев, 14. Димитър Буров, 18. Илия Миланов, 77. Мартин Костадинов, 10. Петър Атанасов, 94. Юлиан Ненов

Старши треньор: Антони Здравков

ЕТЪР: 1. Христо Иванов (к) - 83. Алдаир Ферейра, 24. Георги Купенов, 71. Даниел Пехливанов, 84. Здравко Запрянов, 26. Мариян Иванов, 7. Милчо Ангелов, 6. Пламен Крачунов, 99. Преслав Боруков, 20. Яни Пехливанов, 16. Стелиян Добрев

Старши треньор: Петко Петков

Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: „Христо Ботев“, град Враца