Отборът на Ботев Враца победи в истинска голова фиеста гостуващия Ботев Пловдив в първи мач от II кръг на efbet Лига. Врачани спечелиха с 3:2 домакинството на своя съименник от Пловдив. В 35-ата и 37-ата минути на първата част Браян Переа разстреля на два пъти Хидайет Ханкич.

На почивката обаче Азрудин Валентич вкара в игра най-новото попълнение на „канарчетата“ Мартин Секулич, който в рамките на само 10 минути изравни. Вторият гол на Секулич бе истински шедьовър, след като дебютантът отбеляза с пета след подаване на Бароан отляво.

Шест минути преди края друга резерва, но от състава на Росен Кирилов – Мирослав Маринов, донесе победата и трите точки на своя тим. В самия край на сблъсъка Па Конате си изкара червен картон след много грубо влизане край тъчлинията.

Ботев Враца Ботев Пловдив

източник: Sofascore.com


Шест минути след началото Переа опита изстрел от разстояние, но встрани от вратата на Ханкич. 60 секунди по-късно Току проби през центъра и опита удар от сходна дистанция, но кълбото спря в тялото на бранител на врачани.

Първият точен удар дойде от врачани - Генов разигра с Переа и стреля от дъгата, но право в ръцете на Ханкич. Няма и минута по-късно Да Силва направи далеч по-опасен опит, но стражът на гостите показа супер реакция и отрази в ъглов удар. Чавдар Ивайлов пропусна от чиста позиция в 34-ата минута, след като получи на десетина метра от вратата от Венци Христов, но стреля високо.

След лошо изчистване на Пунчец, топката се озова у Да Силва малко извън наказателното поле, фланговият футболист намери непокрития Переа с подаване към точката за дузпа, а колумбиецът не се поколеба и с едно докосване прати топката в мрежата на Ханкич.

Точно две минути след откриващото попадение, Переа бе точен за втори път. Таранът се възползва от страхотно центриране от ъглов удар и отблизо разстреля с глава Ханкич.

Антон Узунов
72 снимки

Почти веднага след появяването си в игра новото попълнение на "жълто-черните" Секулич имаше шанс да стреля по диагонал, но не намери добре топката и я прати в аут. 

Четири минути и втори опит обаче бяха достатъчно на хърватина, за да ознаменува дебюта си с гол. Той овладя по много добър начин дълъг пас и въпреки суетенето си, и това, че заби топката в земята при финалния удар, то успя да отбележи.

Пас в коридор на Ннади към Бароан предизвика суматоха между №11 и голмайсторът Секулич, секунди по-късно обаче французинът успя от фланга да намери новия таран на Ботев Пловдив, който по фамозен начин с пета направи резултата 2:2!

Четвърт час след началото на втората част, домакините на два пъти имаха претенции за дузпа. Първо за топка, отклонила се в гърба на Секулич и втори път за игра с ръка на Пунчец, след като Ханкич изпусна топката при едно центриране на Гаврилов отдясно. Възпитаниците на Кирилов и трети път имаха претенции за игра с ръка - този път на Ннади. И при този случай Давидов бе непреклонен - няма наказателен удар.

Шест минути преди края Ботев Враца отново поведе. Резервата на врачани Мирослав Маринов направи страхотна комбинация с автора на първите два гола Браян Переа и с изстрел по диагонала направи 3:2.

В самия край на двубоя Па Конате си изкара червен картон за грубо влизане край тъчлинията. Първоначално той видя жълтия цвят, но след видео преглед Давидов промени решението си.


FT / Ботев Враца - Ботев Пловдив 3:2

1:0 Браян Переа 35`

2:0 Браян Переа 37`

2:1 Мартин Секулич 49`

2:2 Мартин Секулич 54`

3:2 Мирослав Маринов 84`

Ботев Враца: 76 Красимир Костов, 3 Мартин Кавдански, 4 Луиз Фелипе Де Соуза Соарес, 8 Диего Фераресо, 9 Даниел Генов, 17 Чавдар Ивайлов, 19 Браян Переа, 21 Жан Пиер Да Силва, 23 Браян Мендоса, 24 Стефан Гаврилов, 91 Венцислав Христов

Наставник: Росен Кирилов

Ботев Пловдив:  13 Хидайет Ханкич, 24 Джаспър Ван Хертъм, 44 Роберто Пунчец, 4 Виктор Генев, 17 Николай Минков, 15 Джеймс Етоо, 6 Дилан Мартенс, 3 Па Конате, 23 Димитър Тонев, 10 Емануел Току, 11 Антоан Бароан

Наставник: Азрудин Валентич