Ботев Враца завърши 2021 година на 11-то място с 19 точки от 19 мача. Една спорна, но много емоционална година беше време да приключи. С настъпването на 2022 видяхме и раздялата на Дориан Бабунски с клуба от Враца.

За Ботев се оказа невъзможно да задържат нападателя, вкарал десет от всичките им двадесет гола през сезона. В крайна сметка Бабунски беше продаден в унгарския Дебрецен.

Неочаквано във Враца последва и генерална промяна в стратегията. Идеята да се залага на юноши и местни състезатели, остана на заден план и бяха привлечени редица чужденци. Сред тях най-гръмко беше името на игралия в Лацио Браян Перея.

Дълго време обаче Перея трябваше да чака, докато се сдобие с нужните документи. За зимната си подготовка от Ботев Враца избраха нестандартна дестинация – Албания, където щяха да се натъкнат на неочаквани и организационни, и финансови проблеми. В шампионата врачани имаха още работа за вършене, за да избягат от проблемите.

Как в крайна сметка протече пролетния полусезон за „зелените” и успяха ли те да изпълнят своите цели, може да видите в първото от серията ни обзорни видео материали за 2022 година.