Голмайсторът на Ботев Враца срещу Царско село – Даниел Генов бе избран за Играч на мача. Нападателят сподели своето мнение след успеха.

„Много се радвам за успеха. Тя дойде след много тежки мачове. Много измъчено дойде, но взехме трите точки. Получи се хубав мач. От гледна точка на резултата съм доволен. В нашата игра имаше приливи и отливи, както и в тази на Царско село. Разделихме първото полувреме наполовина, а през второто, след като поведохме им дадохме инициативата. Показаха по-добър футбол от нас. Но важнот ое, че взехме трите точки и гледаме напред. Защото досега срещу много отбори играхме силно и нула точки“, заяви Генов.

„Точен е моментът за тази победа, защото предстоят хубави мачове. Дано този успех подейства позитивно на нас и да играем със самочувствие. Трябва да започнем да трупаме точки, защото имаме нужда от тях. Страхотна победа срещу Лудогроец, но програмата ни беше много тежка. След това имахме мачове с ЦСКА, Берое, Локо Пловдив и не сме си мислели, че ще победим с 4:1 във всеки. Може би след тези загуби загубихме увереност и може би затова не победихме Арда“, добави още той.

„Моята форма се дължи на целия отбор. Може би влизам в ролята на консуматор. Но всички играят фантастично. Това, че вкарвам головете е без значение. Да, радвам се, но мисля, че в следващите мачове и други ще започнат да реализират попадения. Важното е отбора да печели. Пожелавам си да продължим по този начин“, заяви нападателят.

„Ако изключим мача с Берое, не мисля, че допускаме най-много голове. Тогава имаше пълен хаос на терена и можеше повече от шест гола да ни отбележат. Отбор като ЦСКА, Локо Пловдив и Лудогорец много трудно ни вкараха голове. Видяхте, че и Арда с много повече финансова мощ не успяха да ни отбележат. Царско село имаха много възможности, вкараха ни нелеп гол, но не отбелязаха. Дано продължим да не допускаме голове“, каза Генов.

„За мен Монтана не е новак в елита, защото дълги години бяха в елита. Това ще е дербито на северозапада. Мисля, че ще се получи дерби мач и много хора ще дойдат да ни подкрепят. Надявам се да се получи хубав празник и ние да излезем победители“, добави още той.