Старши треньорът на Ботев Враца - Христо Янев, съвсем закономерно бе много щастлив и в същото време емоционален след драматичната победа  с дузпи над Марек Дупница, оставила отбора му в елита.

„Благодаря на всички, които вярваха в мен. Благодаря на футболистите, които ме следваха, дори когато всички казваха, че съм луд. Благодаря на съдбата, че ми помогна да покажа на какво съм способен. Искам да благодаря на всички в вкъщи, които ме изтраяха. Това е един урок за нас. Никога не трябва да се отказваме. Това е най-трудното нещо, което съм правил в целия си живот. Минахме през невъзможното, направихме всичко, което бе по силите ни. Искам да благодаря на всеки човек във всеки град, които ми дават сила и вяра“, започна Янев.

Снимки: Startphoto.bg
100 снимки

„Много нерви, казвам го честно. Много малко хора вярваха в това. Аз повярвах на ръководството за доверието, което би гласуваха. Искам да ви благодаря за възможността, че показах, че мога да правя това, което обичам. Благодаря на цялата съблекалня за вярата“.

„Вярата на ръководството, вярата на ул. „Дон“, знам, че понякога съм труден, неприятен, но е защото го правя от любов, благодаря на семейството ми. За това не се отказах. Днес трябва да останем смирени. Искам да поздравя Марек, който имаше изключителен сезон и те винаги са били костелив орех. Поздравявам всички съперници. Трябва да запазим респекта помежду си. Моята работа е да взимам тежки решения, които да помогнат на клуба да върви в посока, която ръководителите искат. Аз съм един изключително щастлив човек“.

Снимки: Startphoto.bg
73 снимки

„Този успех е наравно с трофея, който спечелих с ЦСКА. Искам да благодаря на моя екип, който не се отказа от мен. Ще седнем ще изпием бира, ще се усмихнем на улица „Дон“ и ще решим дали ще остана в Ботев Враца“, завърши Янев.