Отборът на Ботев Враца постигна победа с 2:1 над Етър в последен двубой от седмия кръг на efbet Лига, игран на стадион „Христо Ботев“ във Враца. Резултатът беше открит от звездата на Етър Даниел Младенов в 21-та минута, но през второто полувреме за момчетата на Сашо Ангелов точен беше Валери Домовчийски на два пъти, съответно в 67-та и 84-та минута.

11 снимки

По този начин Етър записа своето второ поражение от началото на сезона при 5 равенства в останалите срещи. Ботев Враца, от своя страна, записа втори успех за сезона, след този срещу Витоша Бистрица във втория кръг на efbet Лига, като това беше и първа домакинска победа за врачани.

Етър започна изключително активно срещата и притисна своите домакини максимално. Това доведе до няколко слаби удара, които обаче не затрудниха особено стража на Ботев Враца Красимир Костов.

Първото същинско положение за „болярите“ дойде в 18-та минута. Светослав Ковачев беше изведен зад защитата на Ботев Враца след чудесния пас на Даниел Младенов, но вратарят на домакините Костов скъси ъгъла бързо и изби топката в корнер.

Натискът на момчетата на Росен Кирилов обаче стана все по-стихиен. В 20-та минута  Даниел Младенов отново намери пространство зад защитата на Ботев Враца, успя да преодолее централен защитник и стреля, но ударът му беше отразен, а след това и добавката на Милчо Ангелов не намери целта.

Голът обаче в крайна сметка не закъсня.  Светослав Ковачев за пореден път намери пробива без топка на Младенов, който този път не сгреши, за да направи резултата 1:0 в полза отбора на Росен Кирилов.

 

Момчетата на Сашо Ангелов сякаш намериха постепенно своя ритъм към края на първата част и по-конкретно в 42-та минута. Хубава флангова комбинация между Даниел Генов и Андреас Васев завърши с центриране на бека за Домовчийски, но ударът на нападателя от около точката за дузпа премина високо над вратата.

Най-сериозното положение дойде в последната минута на първата част. Георги Вълчев беше изведен по отличен от Валери Домовчийски, но ударът му от малък ъгъл беше париран от изявата на Христо Иванов на вратата на гостите.

Началото на второто полувреме затвърди добрите впечатленията от играта на домакините от последните 15 минути на първата част. Това логично доведе и до изравняване на резултата. Хубаво диагонално подаване на Даниел Генов, което намери Валери Домовчийски на точката дузпата. Нападателят се обърна и пласира изключително премерен шут в долния ляв ъгъл на Христо Иванов, за да направи резултата 1:1.

 

Това подейства още по-добре на състава на Сашо Ангелов, който се втурна в преследване на пълен обрат и в 84-та минути постигна точно такъв. След игра с ръка на Александър Дюлгеров в наказателното поле главният съдия на двубоя отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Домовчийски, който не сгреши, за да направи резултата 2:1 за състава на Сашо Ангелов и да оформи крайния резултат на срещата.

 

Резултатът отрежда 9-то място за Ботев Враца с актив от 8 точки, докато Етър остава на предпоследното 13-то място с едва 5 пункта от 7 изиграни мача.

Ботев Враца - Етър 2:1

0:1 - Даниел Младенов (21)

1:1 - Валери Домовчийски (67) 

2:1 - Валери Домовчийски (84)

Съставите на двата отбора: 

Ботев Враца: Красимир Костов, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Давид Рибейро, Даниел Генов, Доминик Янков, Илия Миланов, Радко Мандич, Христо Златински

Етър: Христо Иванов, Здравко Илиев, Александър Дюлгеров, Артьом Артюнин, Крум Стоянов, Яни Пехливанов, Красимир Станоев, Флорент Боджадж, Милчо Ангелов, Даниел Младенов, Светослав Ковачев