ЦСКА победи Ботев Враца с 1:0 в двубой от 4-ия кръг на efbet Лига. Евандро беше точен в 73-ата минута на срещата. Гостите завършиха двубоя с 10 души, след като Джерич беше изгонен за втори жълт картон в 86-ата минута.

Двубоят дойде точно навреме, след като тимът съумя да се класира за 3-ия квалификационен кръг в турнира Лига Европа, което със сигурност е повишило самочувствието на играчите на Люпко Петрович.

Lap.bg
19 снимки

Срещата започна равностойно, но в 7-ата минута топката попадна във вратата на дебютанта Бусато, но попадение нямаше, тъй като Даниел Генов беше в положение на засада. В 17-ата минута Кери пробва мерника си от пряк свободен удар, но топката се отклони от стената и излезе в корнер. След него не се получи положение пред вратата на Костов.

В 29-ата минута дойде и най-интересното положение пред вратата на Ботев, но след безопасен удар на Евандро, Костов улови кълбото. Десет минути по-късно Тони Уот падна в наказателното поле, търсейки дузпа за съприкосновение с Апостол Попов, но съдията остави играта да продължи, тъй като нямаше основание да отсъди наказателен удар.

Даниел Генов пропусна златен шанс в добавеното време на първата част, като излезе очи в очи с Бусато, но стреля встрани от вратата.

През втората част на терена се появиха Тиаго и Али Соу, което оживи играта на домакините. Още в началните минути на частта Тиаго излезе на голова позиция, но не реализира. В 63-ата минута Али Соу пропусна да открие резултата в полза на "червените". След грешка при изнасяването на топката от страна на отбраната на Ботев Враца, топката попадна в Петър Занев, който центрира отляво и Евандро матира Костов, за да изведе ЦСКА напред в резултата.

До края на двубоя Евандро и Соу пропуснаха да направят резултата категоричен. В 86-ата минута на срещата Ботев Враца остана с 10 души на терена, след като Ждерич беше изгонен за втори жълт картон.

След успеха ЦСКА вече има 7 точки и е на 5-ото място, а Ботев Враца е на 11-ото място с 3 точки.

ЦСКА - Ботев Враца 1:0
голмайстор: 1:0 Евандро (73)

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Бусато, Кери, Уот (46-Соу), Занев, Бикел, Турицов (77-Малинов), Фабрини (46-Тиаго), Томаш, Албентоса, Евандро, Антов 

Ботев Враца: Костов, Васев, Попов, Домовчийски (85-Янков), Керчев, Вълчев, Гаджев (46-Михайлов), Генов, Вушурович, Ждерич, Златински (79-Будинов)

съдия: Георги Давидов