Отборът на ЦСКА 1948 записа първи успех за сезона, след като се наложи с 5:1 над Ботев Враца в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Дебют начело на „червените” записа новият наставник на тима Николай Киров.

Първи минути с фланелката на ЦСКА 1948 също регистрираха  и дошлите заедно с Николай Киров от Арда Емил Мартинов, Крум Стоянов и Деян Лозев.

„Червените” първи инкасираха попадение, но в крайна сметка показаха характер и успяха да стигнат до пълен обрат. Юлиан Ненов откри за Ботев, но след това Симеон Петров на два пъти, Крум Стоянов,  Георги Русев и Денислав Александров осигуриха трите точки за домакините.

Двубоят на стадион „Васил Левски” започна с лек териториален натиск за домакините, който обаче не доведе до сериозни опасности пред вратата на Красимир Костов.

LAP.bg
43 снимки

Футболистите на Николай Киров продължиха да бъдат по-опасния тим на терена и да гледат по-често към противниковата врата. Стражът на гостите обаче действаше със самочувствие и лесно се справяше с ударите на футболистите в червено.

Първата реална голова възможност в мача дойде в 19-ата минута, когато Крум Стоянов имаше шанса да стреля от границата на наказателното поле, но Костов успя да парира.

Постепенно гостите намериха своя ритъм и все по-често започнаха да гледат към вратата на Даниел Наумов. Първо Илия Миланов имаше възможност да стреля с глава след центриране от фал, но неточно и изпрати топката в аут.

Противно на логиката и играта до този момент, резултатът бе открит именно от тима на Даниел Моралес. Юлиан Ненов успя да изведе врачани напред след много груба грешка на Симеон Петров в отбраната на домакините. Ненов получи дълъг пас, нахлу в наказателното поле и след като преодоля с лекота Петров, стреля технично по диагонала и реализира.

Радостта на гостите обаче трая твърде кратко. Само две минути след откриването на резултата, ЦСКА 1948 успя да изравни. След поредния корнер пред Костов, Георги Русев центрира прецизно в наказателното поле, където провинилият се Симеон Петров се извиси над всички и с глава вкара за 1:1.

Окрилени от попадението си, домакините започнаха да атакуват още по-настоятелно, а това даде резултат в 31-ата минута. След центриране отдясно и разбъркване в наказателното поле, топката попадна в Русев, който видя непокрития Крум Стоянов отляво, а той от близка дистанция реализира в дебюта си за „червените”.

До края на първата част домакините вкараха още един гол, дело на Георги Русев. Чочев намери технично Денислав Александров в наказателното поле, който обаче не успя да стреля от въздуха. За негово щастие обаче, топката попадна в Георги Русев, който не сгреши. Той посвети попадението си на своя съотборник Лясков, който ще пропусне голяма част от сезона заради тежка травма.

На почивката наставникът на гостите Даниел Моралес направи цели три промени в състава си, които обаче не промениха особено облика на тима. Футболистите на Николай Киров продължиха да бъдат по-активни на терена и да създават по-интересните ситуации.

Три минути след подновяването на играта Георги Русев имаше нов шанс за гола. Той получи в наказателното поле и стреля силно от близка дистанция, но Костов с крак успя да парира.

Малко по-късно Галин Иванов също обстрелва вратата на гостите, но в последния момент Илия Миланов блокира топката и изби. В 59-ата минута Ивайло Чочев вкара страхотно попадение от дистанция, но голът бе отменен заради нарушение в атака преди топката да попадне в Чочев. Ситуацията бе прегледана с ВАР.

В крайна сметка до края на срещата „червените” вкараха нови два безответни гола, дело на Симеон Петров, който реализира второто си попадение и Денислав Александров две минути преди края.

ЦСКА 1948 – БОТЕВ ВРАЦА 5:1

0:1 Ненов 25', 1:1 Петров 27', 2:1 Стоянов 31', 3:1 Русев 38', 4:1 Петров 85', 5:1 Александров 88'

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Васимир Маруан Ел-Хатиб, София

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов, 87 Симеон Петров, 25 Георги Ангелов, 24 Лазар Марин, 6 Деян Лозев, 77 Крум Стоянов, 37 Емил Мартинов, 18 Ивайло Чочев, 11 Денислав Александров, 10 Георги Русев, 33 Галин Иванов

Старши треньор: Николай Киров

Ботев Враца: 76 Красимир Костов, 2 Валери Христов, 6 Антонио Георгиев. 20 Дориан Бабунски , 18 Илия Миланов, 5 Костадин Ничев, 77 Мартин Николов, 16 Матеус Енрике, 21 Сержио Рамос да Силва, 94 Юлиан Ненов, 15 Мирослав Маринов

Старши треньор: Даниел Моралес