Ботев Враца и Царско село откриват 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ във Враца е днес в 12:15 часа и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим развитието на срещата минута по минута.

Врачани влизат в мача в добро настроение след спечелената точка при гостуването на Левски в предишния кръг, докато „царете“ претърпяха тежко поражение от Славия с 2:5 у дома. Двата тима са един до друг в класирането, заемайки незавидните 13-а и 14-а позиция, като Ботев е с две точки пред последния в таблицата тим на Любослав Пенев.

Наставникът на домакините Даниел Моралес изрази надежда, че равенството с Левски на „Герена” ще даде самочувствие на футболистите му, а това може да изиграе положителна роля в представянето срещу гостите от София.

Под въпрос за мача днес са Мирослав Маринов и Антонио Георгирев. В същото време от щаба на врачани трябва да мислят и за близко бъдеще, тъй като нападателят на тима Дориан Бабунски представлява интерес за няколко клуб и не е изключено северномакедоснецът да смени клубната си принадлежност съвсем скоро. Вече стана ясно, че Гонсало Виейра ще напусне стадион „Христо Ботев”.

Гостите от София преминават през труден период и логично заемат последното място в таблицата. Тимът на Любослав Пенев има само една победа в последните два месеца. За първи път тим на специалиста заема последна позиция в класирането. Представянето на „царете” като гост е още по-кошмарно. Те нямат успех навън от началото на кампанията, а нападението на тима е най-слабото в елита. Милан Йокич продължава да изтърпява наказание.