Царско село ще внесе жалба срещу съдийството на двубоя срещу Ботев Враца (1:2) от 6-ия кръг на efbet Лига, информира официалният сайт на клуба. Претенциите на домакините са, че главният арбитър Георги Гинчев е подминал дузпа в тяхна полза и това решение е повлияло на крайния резултат.
Ето и цялото съобщение в официалния сайт на Царско село:
 
"Искаме отговорно да заявим, че ние уважаваме работата на реферите и подхождаме с респект към тяхната роля във футболните срещи. Когато обаче се забелязва тенденция в отсъжданията на съдиите, ние няма да останем безучастни и да се примиряваме с това. Разбираме, че някои рефери нямат необходимия опит с ръководене на срещи в елита, но това не е оправдание за грешки, които влияят на крайния резултат.
 
В срещата срещу Ботев Враца главният съдия Георги Гинчев демонстрира тенденциозно отношение в много ситуации. Най-фрапантната обаче бе в 70-ата минута, когато футболистът на гостите Венцислав Керчев изблъска с две ръце Андерсон в наказателното поле, което по всички правила на футболната игра е 11-метров наказателен удар.
 
Реферът Георги Гинчев бе изключително близо до ситуацията с прекрасна видимост, но сигнал не последва. Същото се отнася и за помощника му Милен Арабаджиев, който също не реагира.
 
Това действие или по-скоро бездействие на съдиите ни кара да смятаме, че грешката не е случайна и може би е продиктувана от специални насоки, които реферите са получили."