Царско село победи Ботев Враца с класическото 3:0 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Това е осмо поредно поражение на врачани в първенството. В 12-ата минута Андерсон Кордейро откри резултата, а Панайотис Лука удвои от дузпа в 24-ата минута. Домакините останаха с 10 души на терена, след като в рамките на под 10 минути Илия Миланов си заработи два жълти картона и врачани останаха с човек по-малко в 57-ата минута на двубоя. В 73-ата минута Костадинов направи резултата класически в полза на гостуващия тим, с което беше оформен и крайният резултат. След този успех момчетата на Любослав Пенев изпревариха Левски и заемат 8-ото място с 21 точки, но и мач повече спрямо "сините", а Ботев е на 13-ата позиция с 15.

КЛАСИРАНЕТО В EFBET ЛИГА

Гостите от София стартира активно мача и още в 3-ата минута Андерсон Кордейро се оказа на голова позиция, но не сполучи да засече добре топката към вратата на Костов. Две минути по-късно Балтанов центрира добре в наказателното поле след изпълнение на пряк свободен удар, но отбраната на врачани се справиха.

Статистиката от двубоя Ботев Враца - Царско село

източник: Sofa Score

В 10-ата минута Балтанов стреля от далечно разстояние, Костов изби в корнер. Домакините отвърнаха с удар към Пласид, който не затрудни вратаря на Царско село. Малко по-рано Панайотис Лука падна в наказателното поле на домакините, но съдията остави играта да продължи.

Царско село откри резултата в 12-ата минута след гол на Андерсон Кордейро, който съумя да излъже с елегантен удар Костов. Пет минути по-късно Димитър Костадинов изпълни добре пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от страничната греда на вратата на Ботев Враца.


Гостите удвоиха преднината си с гол от дузпа в 24-ата минута, а точен беше Панайотис Лука. Той беше фаулиран от Венцислав Керчев в наказателното поле и застана зад топката, за да я прати във вратата.


Ботев Враца опита да организира опасна атака в 30-ата минута, но опитът на Бабунски да намери Атанасов в наказателното поле не се получи. В една от редните си атаки през първата част Чавдар Ивайлов стреля в 40-ата минута към Пласид, но Кавдански застана на пътя на топката. В последната минута на полувремето Бабунски стреля опасно към Пласид, но вратарят на гостите спаси с вещина и запази резултата непроменен.

Ботев Враца остана с десет души на терена, след като Илия Миланов получи два жълти картона в рамките на под 10 минути и от 57-ата минута домакините останаха с човек по-малко.


В 72-ата минута влезлия като смяна Карим Роси направи непростим пропуск, след като от няколко метра не прониза Костов. В 73-ата минута Костадинов направи резултата класически в полза на гостите.


До края на двубоя нови голове не паднаха и Царско село заслужи успеха и 3-те точки.

Ботев Враца - Царско село 0:3
голмайстори: 0:1 Кордейро (12), 0:2 Лука (24-дузпа), 0:3 Костадинов (73) ч.к Илия Миланов (57-Ботев Враца)

Ето и съставите на двата отбора:

Ботев Враца: Костов, Зехиров, Керчев, Генов, Бабунски (60-Ненов), Миланов, Николов (46-Домовчийски), Атанасов (60-Ничев), Генчев (34-Лагоа), Златински (46-Буров), Ивайлов

Царско село: Пласид, Кавдански, Марков (78-Нганиони), Георгиев, Лука (65-Роси), Христов (65- Де Са), Бандаловски, Балтанов, Кордейро (84-Манев), Даскалов, Костадинов (78-Мартенс)

съдия: Ивелин Занев