Отборите на Ботев Пловдив и Ботев Враца откриват междинния 17-ти кръг в ebfet Лига. Двата тима се изправят един срещу друг днес от 15 часа в Коматево, а двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача минута по минута.

Домакините се намират в горната част на таблицата и заемат петото място във временното подреждане. Врачани пък нямат победа от месец август тази година и логично се намират в зоната на изпадащите.

Въпреки силното начало на кампанията, тимът на старши треньора Азрудин Валентич нямат победа в шампионата от 6 ноември, когато надделяха над Пирин Благоевград. Последваха загуба от Черно море и равенство срещу Славия. Днес „канарчетата” ще се опитат да се върнат на победния път срещу съименниците си от Враца.

Наставникът на домакините призна, че вижда известна нервност у футболистите си заради липсата на резултати в последно време. Ботев Пд постигна седем победи от началото на сезона, като шест от тях бяха записани в домакински двубои.

Ден преди срещата гръмна и скандал в съблекалнята на „канарчетата”, като от тима бе отстранен нападателят Антоан Бароан.

Ботев Пловдив няма загуба от Ботев Враца в последните четири мача между двата тима.

Въпреки че гостите от Враца се намират в серия от цели 14 мача без победа, наставникът на тима Даниел Моралес остава оптимист, че може да извади тима от неприятната ситуация. Твърди се, че ръководството на врачани ще направи сериозен анализ на представянето на тима до паузата, като не е изключено и да се стигне до раздяла със специалиста.