Ботев направи първо занимание за 2023 година. Старши треньорът Даниел Моралес изведе 26 футболисти, които се събраха след паузата в първенството.

Първото ново попълнение е централният бранител Петко Ганев. 26-годишният футболист за последно игра в Монтана. Той веднъж вече носи екипа на врачани през 2020 година.

Подготовка с първия отбор започнаха и петима играчи от дублиращата формация на Ботев – вратарите Любомир Василев и Александър Кючуков, както и полевите футболисти Митко Панов, Пламен Петров и Радослав Захариев.

start-photo.bg
30 снимки

В заниманието не се включиха Даниел Генов и Красимир Тодоров, които са леки здравословни проблеми.

Преди тренировката водосвет за успех отслужи Отец Аспарух.

Кметът на Враца Калин Каменов също изгледа тренировката, а преди това се обърна към играчите.

„Искам да ви пожелая да сте здрави, да се пазите от контузии и по възможност от много картони. Броят на спечелените мачове да е повече от броя на загубените, а броят на точките да е повече от тези, които загубихме в последната минута. Надявам се да бъдете по-концентрирани през пролетния полусезон и да не забравяте, че мачът се играе до 95-ата, 96-ата, а понякога и до 99-ата минута. Максимална концентрация от вас и раздаване на терена. Ботев Враца означава раздаване до последно. Както пише на стадиона – С Ботевска воля, с Ботевски дух! Това, което отличава Ботев е борбеността. Надявам се с помощта на тези фенове, които са тук, да го виждаме много повече през пролетта. Сигурен съм сигурен, че успехите няма да закъснеят, а това зависи от вас. Разчитам на треньорското ръководство да ви подготви максимално и да ви нахъса толкова много, че да наваксаме изоставането и тази година да не се борим за оцеляване, а да се класираме в по-горната група. Не е невъзможно, а зависи от вас. Пожелавам ви здраве, ползотворна работа и на пролет с повече победи“, каза Каменов пред отбора.

Първата част от подготовката ще се проведе във Враца, а след това ще се проведе лагер в България. Допълнително ще бъдат обявени датите и контролите на отбора.