Пирин Благоевград приема Ботев Враца в последния си двубой през тазгодишната кампания. Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е без особено значение за „орлетата“, докато за врачани, които се борят за оцеляването си, е с огромен залог. Двубоят ще може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT от 19:15 часа, а на Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата.

Пирин продължи лошата си форма напоследък, когато загуби то Локомотив София. Играчите на Радослав Митревски записаха едва две победи в плейофите, но те бяха достатъчни за оставане в efbet Лига и догодина. Очаква се самият наставник да направи куп промени в състава си. Единственото сигурно около избора на Митревски са титулярните места на Светослав Дяков и Станислав Манолев. Двамата бивши национали слагат край на футболните си кариери, а от ръководството на благоевградския тим призоваха феновете да дойдат на стадиона и да изпратят с аплодисменти ветераните.

Италианският наставник начело на врачани – Дженаро Йецо, няма проблеми с контузени и наказани състезатели, като се очаква да заложи на Браян Переа в предни позиции. Колумбиецът може да е ключов фактор за яловото нападание на тима от Враца, който е реализирал само 2 гола в последните си пет срещи.

Преди двубоя в Благоевград, както и този между Царско село и Локомотив София, Ботев Враца е на последната 14-а позиция с равен брой точки с „царете“.