Отборите на Ботев Враца и Арда се изправят един срещу друг в последен двубой от първия кръг на новия сезон в efbet Лига. Срещата стартира в 21:00 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно минута по минута.

След като Веселин Великов напусна Враца, Даниел Моралес бе назначен на негово място на поста старши треньор. В тима през лятото бяха привлечени Гонсало Вийера, Сержиньо, Иван Митрев, Йоан Бауренски, Мартин Костадинов и Антонио Георгиев. Тимът привлече и изобилие от млади играчи, юноши на клуба и състезатели от дублиращия отбор.

В същото време обаче врачани бяха напуснати от основни играчи като Даниел Генов, Том, Петър Атанасов, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Аласан Н‘Диай, Атанас Зехиров, Даниел Гаджев и Христо Златински, който прекрати футболната си кариера.

В отбора на Арда пък ще гледат с едно око към реванша срещу израелския Апоел Беер Шеева във втория квалификационен кръг от Лигата на конференциите. В дебютното си участие в евротурните тимът на Николай Киров отстъпи с 0:2 в Кърджали и му предстои тежка задача в гостуването си в Израел в четвъртък.

Кърджалийци се подсилиха с Илия Юруков от Левски, а тези с които се разделиха са защитниците Никола Таравел и Манолис Русакис. В Арда изпълниха основната си цел като запазиха гръбнака на отбора.

Наставникът Николай Киров няма да може да разчита на четирима основни играчи за тази двубой. Контузен е Крум Стоянов, а наказани са Алекс Петков, Милен Желев, Лъчезар Котев и вратарят Иван Караджов.


21:00 часа | БОТЕВ ВРАЦА – АРДА

efbet Лига, I-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ВРАЦА (4-2-3-1): Костов - В. Христов, Виейра, Ничев, М. Николов – Ивайлов, Сержиньо – Митрев, Н. Колев, Ненов – Бабунски

Старши треньор: Даниел Моралес

АРДА (3-4-3): Симеонов – Стоев, Крумов, Ганев – Лозев, Мартинов, Юруков, Ал. Георгиев – Коконов, Йорданов, Делев

Старши треньор: Николай Киров


Главен съдия: Георги Гинчев, град Велико Търново

Стадион: „Христо Ботев“, град Враца

Начало: 21:00 часа