Ботев Враца привлече нов футболист преди мача с Етър. Врачани подписаха със сръбския централен защитник Радко Мандич. Той е на 26 години и изкара няколкоседмични проби, преди да бъде одобрен от треньорското ръководство.

За последно Мандич, който е родом от Белград, е ритал в Малта за елитни и втородивизионни тимове - Сирене, Магаба, Зебуг Рейнджърс. В родината си е носил екипа на Рад Белград. Висок е 190 см, съобщава вестник "Тема Спорт".

Наставникът Сашо Ангелов разполага на тази позиция само с двама футболисти в лицето на Апостол Попов и Илия Миланов, като от началото на сезона често му се налага да преквалифицира други футболисти на този пост. Мандич е играл и като краен защитник. Очаква се бранителят да бъде картотекиран за домакинството на болярите и да е на разположение на Ангелов.

Междувременно врачани могат да се похвалят с повиквателна за националния отбор за техен футболист. Става въпрос за Доминик Янков, който се състезава за Ботев като преотстъпен от Лудогорец. Младият футболист получи първа повиквателна от треньора на младежкия национален отбор Александър Димитров. Младокът се отчете с гол и асистенция срещу Славия в последния кръг.