Даниел Генов е единственият от основните футболисти в Ботев Враца, който не е дал окончателен отговор дали ще остане в клуба и през следващия сезон. Крилото обаче се очаква да се появи на първата тренировка в понеделник, когато стартира подготовката за новия сезон. Останалите титуляри, които се пребориха за оцеляването на врачани в елита, са дали дума пред треньора Антони Здравков, че той ще може да разчита на тях.

При нови условия вече ще играят Валери Домовчийски, Том, Илия Миланов, Христо Златински, Петър Атанасов и Венцислав Керчев. Последният потвърди, че въпреки интереса от чужди клубове на този етап остава във Враца.

Ботев отново преговаря с Литекс за защитника Петко Ганев, който дойде в тима през зимата като преотстъпен. Здравков е много доволен от представянето му и иска да го задържи. Същото се отнася и за Ангел Лясков, за когото думата ще има треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

В същото време с клуба ще се раздели Андреас Васев. Десният халф-бек може да подсили Миньор Перник, където треньор е неговият баща Юри Васев. В неговата зона обаче Ботев разполага с Атанас Зехиров, който се очаква да бъди титуляр през новия сезон.

Другата седмица ще има разговор и с Аласан Н’Диайе, който трябва да намали заплатата си, ако иска да остане./Меридиан мач