Ботев Враца приема Марек в мач, който ще определи последния участник в efbet Лига през следващия сезон. Баражът е днес от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим най-интересното от мача на живо. 

През тази година наредбата е различна спрямо тази от предишните кампании и домакин е отборът, завършил на 14-о място в елита, а до момента се игра на неутрален терен.

Ботев Враца завърши на 14-о място в крайното класиране на efbet Лига. Отборът на Христо Янев навакса шест точки пасив в плейофите, като се възползва и от слабите резултати на Пирин, който изпадна. 

Марек изигра много силен сезон във Втора лига. Възпитаниците на Танчо Калпаков до последно имаха възможност и на директна промоция, но зависеха и от Септември София. В крайна сметка дупничани останаха трети в класирането и си заслужиха правото да играят бараж.

Домакините обявиха вход свободен за мача и ще разчитат на голяма подкрепа, за да запазят мястото си в елита. Христо Янев няма да може да разчита на наказания защитник Мартин Бачев. 

В състава на Марек няма кадрови проблеми и Танчо Калпаков ще може да заложи на най-доброто, с което разпола. 

Главен съдия на мача е Георги Кабаков.