Ботев Враца използва профила си във Фейсбук, за да се сбогува с Дориан Бабунски. Северномакедонският нападател напуска клуба в посока Дебрецен. От клуба отчитат факта, че голаджията е бил категоричен, че Ботев трябва да спечели пари от неговия трансфер, а не е правил опити да бъде пуснат "без пари да се развива". 

Ето какво написаха врачани: 

"Клубът, феновете и всички врачани изпращаме Дориан Бабунски с аплодисменти и благодарност за всички хубави моменти, които изживяхме заедно в Ботев Враца. Освен, че е страхотен футболист обаче, той даде урок по мъжество и професионализъм. Защото на негово място мнозина щяха да започнат да се пазарят с клуба "да ги пусне да се развиват" без финансови претенции. Или да изчакат няколко месеца и да си тръгнат като свободни агенти за по-добри лични условия. Да не говорим колко медийни заглавия можеше да генерира екипът му в последния месец, ако Дориан не бе здраво стъпил на земята.
Това, което го отличава и с което се надяваме да е дал пример на по-младите ни футболисти, е че през цялото време не спря да работи (дори на Коледа), знаеше си цената и беше категоричен, че Ботев Враца трябва да спечели от сделката с неговия трансфер!
Знаем, че без Бабунски ще ни бъде много трудно, но сме щастливи, че реализираме трансфер в Европа. Скромен за европейските стандарти, но огромен като значение за нашия клуб.
Когато пристигна някои се смееха на многото нули в статистиката му, други на името на отбора от къде идва, а трети дори разнищваха родословното му дърво. Накрая всички скандираха името му!
Надяваме се Дориан Бабунски да продължи да чувства Враца като своя футболен дом и врачани като своето футболно семейство и след много важни голове и значими успехи да се върне да завърши кариерата си при нас. Винаги ще бъде добре дошъл!
Успех!"