Тимовете на Ботев Враца и Ботев Пловдив се изправят в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е в съботния ден (5 октомври) от 15:00 часа и ще може да го проследите в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а също минута по минута на GONG.BG.

Под въпрос за тима от Враца са Апостол Попов и Давид Рибейро. Тимът е в серия от 4 мача без победа, а врачани ще се изправят на 1/8-финал в турнира за Купата на България срещу втородивизионния Кариана Ерден.

Собстевникът на "жълто-черните" Георги Самуилов излезе с официално обръщение, в което разкритикува тима за последните резултати, докато централният бранител отново Кристиян Димитров получи повиквателна за националния отбор. Неприятната новина за феновете на "канарчетата" е също контузията на Лъчезар Балтанов, който все пак попадна в групата за мача.

В 1/8-финалите за Купата на България пловдивчани ще се изправят срещу Славия, но преди да мислят за тази среща, те трябва да преследват задължителна победа във Враца. Наставникът Желко Петрович взе 4-ма юноши в първия отбор, но в същото време е притиснат до стената заради липсата на резултати. Двубоят на "Христо Ботев" при негативен развой може да се окаже и негов последен начело на "жълто-черните".