Ботев Пловдив посреща Ботев Враца в предпоследен мач от 11-ия кръг в efbet Лига. Двубоят започва в 17:15 ч. и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще го следим минута по минута. 
 
През седмицата и в двата отбора имаха поводи за усмивки. "Канарчетата" разгромиха Оборище Панагюрище с 4:0 на 1/16-финалите за Купата на България. Врачани също имаха успешен мач в турнира, след като спечелиха с 2:0 срещу Надежда Доброславци. 
 
Ботев Пд продължава да бъде воден от Петър Пенчев, който наследи напусналия Ферарио Спасов. Добрата новина за него е, че в състава след изтърпяно наказние се завръща Славчо Шоколаров. Под въпрос е участието на Виктор Генев, който получи травма срещу Етър и още се възстановява. 
 
Ботев Враца отново ще бъде без треньора си Антони Здравков, който в Пловдив ще изтърпи последния си мач от наказанието от 3 срещи. На скамейката указания ще дава помощникът му Валентин Илиев.
 
Врачани са в серия от 5 поредни срещи без загуба. Още по-впечатляващ е фактът, че отборът не е допуснал гол в последните 4 мача. С контузии са Том и Венци Керчев, чието участие в двубоя в Пловдив е проблематично.
 
Разликата между двата отбора е само три точки, но тя може да бъде стопена при евентуална победа на Ботев Пд. Преди мача врачани имат 12 т., а "канарчетата" са с 9.